Aktualno
StoryEditor

MOL Grupa preuzimanjem Aurora Grupe ušla u posao miješanja reciklirane plastike

15. Travanj 2019.

MOL Grupa potpisala je kupoprodajni sporazum o preuzimanju Aurore, proizvođača recikliranih plastičnih spojeva s proizvodnim pogonima koji se nalaze u blizini klastera za automobilsku industriju i preradu plastike u Baden-Württembergu u Njemačkoj.

- Ovo partnerstvo omogućit će nam rast i pružiti dodatnu vrijednost našem petrokemijskom poslovanju te osnažiti našu poziciju na tržištu dobavljača za automobilsku industriju - izjavio je Ferenc Horvath, izvršni potpredsjednik MOL Grupe za Rafinerije i marketing.

Zadovoljstvo novim ulaganjem i partnerstvom izrazio je i György Bacsa, viši potpredsjednik MOL Grupe za strateške operacije i razvoj poslovanja Grupe.

Aurora je srednje velika njemačka tvrtka, sa sjedištem u Neuensteinu, s jedinstvenim i učinkovitim konceptom rada koji podrazumijeva prikupljanje industrijskog plastičnog otpada, ponovno mljevenje i miješanje te u konačnici opskrbljivanje automobilske i drugih industrija. Portfelj tvrtke uglavnom se sastoji od inženjerske plastike i spojeva temeljenih na recikliranom polipropilenu.

- Kao dio MOL Grupe, jednog od vodećih dobavljača polimera u Europi, Aurora će nastaviti obogaćivati svoje znanje u obradi inženjerske plastike. Naš široki raspon održivo proizvedenih proizvoda i MOL-ovo dugogodišnje iskustvo omogućit će nam da još intenzivnije radimo na zaštiti naših sirovinskih resursa i smanjimo opterećenje na okoliš. Zajedno s MOL-om nastavit ćemo Aurorinu priču o uspjehu i dodatno ubrzati naš rast - naveo je Gerhard Schweinle, osnivač i član Uprave Aurore.

Jedan od temeljnih elemenata strategije MOL Grupe za 2030. proširenje je petrokemijskog lanca vrijednosti tvrtke. Shodno tome, MOL u petrokemijske i kemijske razvojne projekte planira uložiti oko 4,5 milijarde dolara do kraja 2020.

Miješanje plastike i recikliranje među ključnim su područjima definiranima u strategiji MOL-a za 2030.

Transakcija još mora biti odobrena od strane regulatora tržišnog natjecanja.

18. travanj 2024 20:26