Aktualno
StoryEditor

Mračni Nick Cave uglazbio novi film Halle Berry

02. Travanj 2018.

Jedna od glavnih zvijezda nadolazećeg INmusic festivala, australski mračnjak Nick Cave, uglazbit će novi film oskarovke Halle Berry s čijeg je soundtracka ovih dana predstavio dvije skladbe, javlja NME.

Kao i za dosadašnje filmove, i za ovaj piše u suradnji s multiinstrumentalistom Warrenom Ellisom, inače stalnim članom njegovih Bad Seedsa, a sudeći po dosad objavljenim pjesmama "Saying Goodbye" i Waking Up", radt će se o atmosferičnoj, gotovo ambijentalnoj glazbi.

>>>Ususret Inmusic festivalu: Povratak Nicka Cavea na jarunsku pozornicu

Drama pod nazivom "Kings" prati bračni par koji se spletom okolnosti nađe usred velikih uličnih nereda u Los Angelesu 1992. godine, izazvanih presudama za ubojstvo Rodneyja Kinga.

Uz Halle, u glavnim ulogama pojavljuju se aktualni James Bond Daniel Craig, Kirk Baltz i Tom Berklund, dok je režiju prema vlastitom scenariju odradila turska redateljica Deniz Gamze Erguven.

>>>20.000 dana na Zemlji – Caveov hod putovima sjećanja

Premijera je najavljena za kraj travnja, kada će se na policama dućana naći i istoimeni soundtrack sa 16 pjesama.

Prije nastupa na INmusicu, Cave će idućeg mjeseca krenuti na kratku "neglazbenu" turneju na kojoj će se družiti s obožavateljima i odgovarati na njihova pitanja.

>>>Pregled najsjajnijih zvjezdanih trenutaka: Oscar u subotu slavi 90. rođendan

"Oduvijek sam volio Q & A formu, mnogo više od klasičnih intervjua. Tako obožavatelji mogu izravno saznati upravo ono što žele", kazao je Cave za NME.

02. svibanj 2024 14:00