Aktualno
StoryEditor

Murat Betoner novi predsjednikom Uprave KentBank

21. Studeni 2018.

KentBank je objavila imenovanje Murata Betonera na poziciju predsjednika Uprave. Na taj način banka je dodatno ojačala Upravu u svrhu provedbe korporativne strategije.

Murat Betoner svoje je bogato 24-godišnje iskustvo stjecao u vodećim bankama u Turskoj. Stručnjak je na području analize rizika, posvećen tržištu te pružanju snažne potpore provođenju korporativne strategije zahvaljujući učinkovitom upravljanju rizikom.

>>>KentBank nastavlja s rastom, u planu moguća akvizicija

Karijeru je započeo 1994. godine u Esbank A.Ş. i nastavio je u Denizbank A.Ş. obavljajući niz funkcija, uključujući voditelja korporativnog marketinga, potpredsjednik odjela za kreditne i marketinške poslove te višeg potpredsjednika grupe korporativnih kredita.

Na poziciju pomoćnika generalnog direktora u Bankpozitifu A.Ş. došao je 2006. godine, nakon čega je preuzeo funkciju generalnog direktora u JSC Bank Pozitiv Kazahstan te pomoćnika generalnoga direktora Odjela za korporativne kredite u Bankpozitifu A.Ş. Prije dolaska na poziciju Predsjednika Uprave KentBank Betoner je obnašao je dužnost potpredsjednika i glavnog izvršnog direktora tvrtke Kent Factoring A.Ş., koja posluje u sklopu društva Süzer Holding A.Ş.

Gospodin Ivo Bilić zbog osobnih razloga sodlazi s pozicije Predsjednika Uprave KentBank.

>>>HNB: Plasmani kreditnih institucija nastavljaju rasti

- Ovim imenovanjem želimo dodatno pojačati napore u postizanju poslovnih ciljeva, odnosno razvoju i rastu Banke tijekom nadolazećeg razdoblja. Svakako želimo zahvaliti Ivi Biliću na njegovom angažmanu u jačanju pozicije KentBank na hrvatskom tržištu i uvođenju niza novih proizvoda i usluga, te mu želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri,“ izjavio je Mustafa Suzer, počasni predsjednik Suzer Grupe.

23. travanj 2024 16:04