Aktualno
StoryEditor

Musk u noći na utorak intervjuira Trumpa na X-u

12. Kolovoz 2024.

Poduzetnik i multimilijarder Elon Musk u ponedjeljak će na svojoj platformi X razgovarati s američkim republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom. Intervju na bivšem Twitteru, sada s novim imenom i u vlasništvu Muska, zakazan je za jedan ujutro po hrvatskom vremenu. 

Trump će time dobiti veliku pozornost u vrijeme dok njegova demokratska rivalkinja za izbore 5. studenoga Kamala Harris prema američkim anketama sustiže njegovu prednost.

Razgovor s Muskom bivšem će predsjedniku omogućiti različitu publiku od njegovih konzervativnih pobornika. 

Njegova kampanja u nedjelju je najavila da će prijenos biti na službenom Trumpovom profilu, vraćenom mjesec dana nakon što je Musk preuzeo Twitter, a ukinutom 6. siječnja 2021. poslije upada republikančevih pristaša u Kongres. 

Musk, voditelj intervjua s Trumpom, na izborima 2020. podržao je aktualnog predsjednika Joea Bidena. Od tada je skrenuo udesno te je javno podržao Trumpa nakon pokušaja atentata u srpnju. 

Kritičari tvrde da je Twitter, otkad je Musk preuzeo tu društvenu mrežu i podijelio mnogobrojne otkaze, postao poprište značajno većeg broja objava govora mržnje i dezinformacija, koje ponekad dijeli i on sam. 

Najbogatiji čovjek na svijetu vlasnik je proizvođača električnih automobila Tesla, a Trump, bivši protivnik takvih vozila, promijenio je stav nakon što je dobio Muskovu podršku.

- Ja sam za električne automobile. Moram biti jer me Elon snažno podržao, pa nemam izbora - kazao je na skupu početkom kolovoza.

16. rujan 2024 07:32