Aktualno
StoryEditor

Na donacijskom natječaju OTP banke odabrana 44 projekta

16. Svibanj 2017.

OTP banka je u okviru svog programa ‘Zeleno svjetlo za… bolje društvo‘ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 44 projekta kojima će dodijeliti 400.000 kuna.

Četiri kategorije 

OTP banka je, već šestu godinu za redom,organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost; očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša; humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću i tristo prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 44 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U proteklih šest godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno dva milijuna i dvjesto tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode. Donacije su u 2017. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost

Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Zagreba, Udruzi Otvorena medijska grupacija iz Zagreba, Veleučilištu u Šibeniku, Knjižničarskom društvu Sisačko-moslavačke županije, Industrijsko-obrtničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i Ekonomskoj školi iz Nove Gradiške, Sportsko rekreativnom društvu Radonić Živkovići, Osnovnoj školi Privlaka, Osnovnoj školi Mate Lovraka iz Petrinje, Udruzi Tvornica Znanosti iz Samobora, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša

Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Športskom ribolovnom društvu Zubatac iz Zadra, Udruzi studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, Ekološkoj udruzi "Krka" Knin, Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sisak, Turističkoj zajednici Općine Sali, Udruziza promicanje turizma, edukacije, razgleda i revitalizacije grada Šibenika „TERRA“, Dramskom studiju slijepih i slabovidnih "Novi život" iz Zagreba, Dječjem vrtiću „Ćok“ iz Tkona, Dubrovačkom simfonijskom orkestru i Društvu za podvodna istraživanja MINA iz Pule.

U kategoriji humanitarnih projekata

Stanici Zadar Hrvatske gorske službe spašavanja, Udruzi žena liječenih od bolesti dojke iz Siska, Udruzi za autizam Zadar, Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Udruzi oboljelih od malignih bolesti „Život“ iz Metkovića, Udruzi „Mladi protiv gladi“ iz Vinkovaca, Dijabetičkom društvu grada Siska, Planinarsko rekreativnom klubu slijepih Istarske županije i Savezu organizacija invalida Osječko baranjske županije.

U kategoriji sport

Vaterpolskom klubu Solaris, Jedriličarskom klubu "Val" Šibenik, Triatlon klubu Zadar, Veslačkom klubu „Jadran“ iz Zadra, Klubu mladih Split, Stolnoteniskom klubu "Donat" iz Zadra, Atletskom klubu za osobe s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine, Hrvatskom biciklističkom savezu, Sportsko rekreativnom klubu „Alba“ iz Labina, Odbojkaškom klubu Osijek Jug 2, Omladinskom vaterpolskom klubu„Pošk“ iz Splita i Omladinskom košarkaškom klubu „Dražen Petrović“ iz Šibenika.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je, u okviru programa ‘Zeleno svjetlo za znanje‘, i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. U akademskoj godini 2016./2017. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 77 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Čakovca i Benkovca, općina Župa dubrovačka i Nuštar te Sveučilišta u Zadru.

19. travanj 2024 09:41