Aktualno
StoryEditor

FOTO: Na EFZG započeo 7. interkatedarski skup o organizaciji, menadžmentu i poduzetništvu

22. Rujan 2017.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u tijeku je 7. interkatedarski skup katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo na visokoškolskim institucijama u jugoistočnoj Europi, koji traje od 22.-23. rujna. Na ovom skupu već sedmi put zaredom sastaju se stručnjaci sa fakulteta i katedri koji se bave problematikom organizacije, menadžmenta i poduzetništva.

Domaćin skupa na Ekonomskom fakultetu je prof. dr. sc. DarkoTipurić, pročelnik Katedre za organizaciju i menadžment, koji je prilikom otvaranja skupa objasnio važnost razumjevanja lateralnog povezivanja u izgradnji sinergijskih prednosti koje stručnjaci okupljeni na ovom skupu posjeduju.

>>>Sutra 7. interkatedarski skup katedri za organizaciju, menadžment i poduzetništvo

- Sedmi interkatedarski skup je tradicionalno druženje profesora menadžmenta iz jugoistočne Europe. Na skupu gdje je 200 profesora i istraživača danas smo predstavili 20 institucija koje sudjeluju u želji da zapravo zajedničkom suradnjom pomaknemo i ostvarimo pomake u lateralnoj suradnji. Ideja je iskoristiti, koliko god je to moguće, naše sličnosti kako bismo prosto prevladali razlike i postali konkurentni na cijelom europskom tržištu, objasnio je Tipurić.

>>>Tipurić: Hrvatska je ekonomski najstrože regulirana zemlja u EU

- Svi mi koji radimo na fakultetima svjesni smo našeg primarnog zadatka, to je obrazovanje naših mladih kolega. Naime svi mi želimo našim studentima prenijeti suvremena znanja i osposobiti ih za budući život. Međutim, isto smo tako svjesni da kvalitetna predavanja nisu moguća bez istraživanja,  pohađanja konferencija i bez izmijene ideja sa našim kolegama i zato je ovaj skup itekako vrijedan, rekla je prilikom otvaranja skupa prof. dr. sc. Nataša Erjavec sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Na skupu se okupilo oko 200 znanstvenika i stručnjaka iz područja menadžmenta, organizacije i poduzetništva, koji rade na dvadesetak fakulteta i drugih znanstvenih institucija iz ovog dijela Europe, a misija skupa je izgradnja mostova između fakulteta te poticanje interdisciplinarnih istraživanja u regiji.

24. travanj 2024 01:23