Aktualno
StoryEditor

Na javnim radovima u Vukovaru uposleno 25 osoba

20. Prosinac 2017.

U vukovarskoj gradskoj upravi u srijedu su uručeni ugovori za 25 osoba koje su posao dobile u okviru javnih radova kroz program "Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava", koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

>>>Vukovar osigurao 900 tisuća kuna za božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženima

- Naš je cilj smanjenje nezaposlenosti kroz poticanje razvitka vukovarskog gospodarstva, no ovom mjerom ćemo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje financijski olakšati život 25 vukovarskih obitelji, a ujedno ćemo doprinijeti ljepšem izgledu grada te dobrobiti cjelokupne zajednice, istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Najavio je kako će uskoro u sklopu projekta "Zaželi" u Vukovaru posao dobiti i 50 teže zapošljivih žena. Uposleni će, rekao je, raditi na radovima krčenja i revitalizacije, uklanjanja drveća i niskog raslinja, sanaciji poljskih putova.

>>>FOTO: Projektom Zaželi zaposlit će se 900 žena u Slavoniji

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta poput snijega, osobe zaposlene u programu javnih radova odrađivat će poslove čišćenja snijega na nogostupima koji nisu obuhvaćeni planom Zimske službe, kao i nogostupa ispred kuća starijih i nemoćnih osoba, te dostave namirnica starijim i nemoćnima.

29. travanj 2024 08:25