Aktualno
StoryEditor

Nakon govora o ‘novom danu na obzoru‘, Twitter užaren heštegom #Oprahzapredsjednicu

08. Siječanj 2018.

Obožavatelji Opre Winfrey u ponedjeljak su nakon njenog govora podrške onima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu i drugdje zatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD.

Nagli porast broja tweetova označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 uslijedio je nakon njenog govora na dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.

Glumica, filmska i televizijska producentica, i direktorica njenog kablovskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

I republikanski predsjednik Donald Trump je uspješnu presjedničku kampanju vodio oslanjajući se na popularnost koju je stekao televizijskim showom "Pripravnik".

>>> Bogate kućanice na meti kulturnog prijezira

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate, Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016. Ranije je govorila da je ne zanima kandidatuira za predsjednicu te je, primjerice u razgovoru za postaju CBS u listopadu na pitanje o izborima 2020. rekla da "za nju neće biti nikakve kandidature".

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama, Oprinog dugogodišnjeg partnera, da je to "na ljudima... Ona bi to apsolutno učinila".

Dodjelom nagrada dominiralo je pitanje skandala u kojima su deseci moćnih muškaraca u industriji zabave, politici i medijima SAD-a optuženi za spolno zlostavljanje. Winfrey je u svom govoru pohvalila žene  koje su podijelile njihove priče o spolnom zlostavljanju i objavila da je "na obzoru novi dan" za djevojke i žene.

06. lipanj 2023 05:35