Aktualno
StoryEditor

‘Nema svetih krava‘: Orsat Miljenić najavio prvu sjednicu istražnog povjerenstva već za sutra

11. Listopad 2017.

Predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić najavio je prvu sjednicu novoosnovanog povjerenstva za sutra, a ako zatreba, radit će se i svaki dan.

"Ja bih volio početi s Ivicom Todorićem. On je jedina konstanta od početka do kraja. To je moje mišljenje, na Povjerenstvu je da usvoji ili odbije tako nešto", rekao je bivši SDP-ov ministar pravosuđa Miljenić za N1.

Pred Povjerenstvo bit će pozvani svi koji su bili u poziciji odlučivati o Agrokoru - većina premijera, ministara gospodarstva, ministara financija, čelnici regulatora, od HNB-a na dalje.

>>> Bernardić: Pred istražnim povjerenstvom odgovarat će Plenković, Todorić, Dalić, Marić i Petrov

"Ako treba zvati Milanovića, zašto ne? Ako treba Plenkovića, zašto ne? Karamarka iz onog vremena? Ako treba ćemo ih zvati. Nema svetih krava. Neke stvari su se u ovoj državi dogodile da je jedna firma postala skoro pa veća od države. Mi smo tu da bismo građanima otkrili što se i kako dogodilo, tko je sudjelovao. Povjerenstvo treba imati za rezultat da se to više ne dogodi, da se ne dogodi neki novi Agrokor", objasnio je Miljenić čiji je stav kako bi sve trebalo biti javno, ‘osim ako bude potrebe da neko saslušanje zbog neke velike tajne bude zatvoreno‘.

28. travanj 2024 07:27