Aktualno
StoryEditor

Next Gen Lab @Zuas + mStart i Effipoint Team u finalu međunarodnog natjecanja InnovMatch

28. Studeni 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Y7U4eHRxXys[/embed]

U finalu međunarodnog natjecanja InnovMatch, koji će se održati u organizaciji tvrtke SAP u Pragu 30. studenoga, među osam najboljih projekata našla su se i dva hrvatska projekta - Next Gen Lab @Zuas + mStart i Effipoint Team, izvijestili su iz hrvatskog SAP-a. Hrvatski projekti za to su finale odabrani između 92 prijavljene aplikacije iz svijeta te će se u završnici ‘boriti‘ za novčane nagrade od ukupno 15 tisuća eura.

Rješenja za transport i logistiku

Next Gen Lab @Zuas + mStart je razvio inovativan maloprodajni koncept nove generacije za potrebe tvrtke Sportina, a Effipoint Team, kojeg čine dva studenta na praksi (FERIT Osijek) te dva mentora (Siemens Convergence Creators), osmislili su rješenje za potrebe transporta i logistike tvrtke Atlantic grupe.

Osim za novčanu nagradu, finalisti će se natjecati i za putovanje u Berlin te posjet brzorastućem ekosustavu startupova i inovatora oko SAP.io i Techstarsa, koje dobiva glavni pobjednik InnovMatcha.

>>>Atlantic Grupa prvi regionalni korisnik ‘vidovitog’ superračunala Watson

InnovMatch ove je godine nešto drugačiji nego dosad te uključuje i partnere odnosno četiri tvrtke iz različitih industrija i četiri različite zemlje srednje i istočne Europe, koje su pozvale zajednicu da pomogne u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva izgradnjom najsuvremenijih inovativnih aplikacija kroz SAP Cloud Platformu. Partneri koji su svojim poslovnim slučajevima sudjelovali u ovogodišnjem InnovMatch Atlantic grupa iz Hrvatske, Sportina iz Slovenije, EuroCash iz Poljske te Selgros iz Rumunjske.

>>>InnovMatch – inovativni pristup rješavanju današnjih poslovnih izazova

U sklopu natjecanja organizirano je devet radionica u devet različitih zemalja koje su okupile 224 sudionika, a prijavljene su čak 92 aplikacije, od kojih je tijekom selekcijskog procesa u suradnji s partnerima odabrano osam najboljih rješenja i prototipa.

- Budućnost je već počela i u našoj regiji i u Hrvatskoj s novim modelima poslovnog su-inoviranja, a kako je naša misija i da spajamo mlade inovativne tvrtke s našim korisnicima i ponudimo potpuno novi, inovativan pristup rješavanju današnjih realnih poslovnih izazova, tako je projekt InnovMatch donio promjene i pokazuje važnost surađivanja u kreiranju rješenja s dodanom vrijednosti, poručila je uoči završnice tog natjecanja direktorica SAP-a u Hrvatskoj Sonja Popović.

26. travanj 2024 03:21