Aktualno
StoryEditor

Nezadovoljni radnici pulskog Uljanika: ‘Upravo, odlazi‘

22. Siječanj 2018.

Stotinjak radnika pulskog brodogradilišta Uljanik u ponedjeljak ujutro samoincijativno se uz povike "Upravo, odlazi" okupilo pred upravnom zgradom brodogradilišta iskazujući nezadovoljstvo neisplatom plaća za prosinac i božićnica, a strahujući za budućnost tvrtke tražili su i odlazak uprave.

>>>Jurčić: Vlada nije reagirala na vrijeme na krizu u brodogradilištu

Okupljanje je trajalo nešto više od sat vremena nakon čega su se radnici vratili na svoja radna mjesta.

Ovisno o vijestima iz Bruxellesa i raspoloženju radnika, konačnu odluku o tome kreću li radnici Uljanika u utorak u štrajk ili će se on odgoditi za nekoliko dana donijet će tijekom dana štrajkaški odbor.

U Uljaniku se danas nastavlja postupak mirenja, a tijekom dana trebali bi biti održani skupovi zaposlenika na kojima će govoriti predstavnici Uprave. Oni će pokušati pojasniti situaciju i dobiti još nekoliko dana vremena prije zakazanog štrajka ne bi li u međuvremenu stiglo odobrenje jamstva iz Europske komisije.

>>>Miletić pozdravio ‘logično i racionalno’ državno jamstvo za Uljanik

Vlada je na sjednici 11. siječnja ovlastila Ministarstvo financija da u ime RH izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanika radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije. Jamstvo postaje aktivno tek odobrenjem Europske komisije.

23. travanj 2024 12:45