Aktualno
StoryEditor

Ništa od štrajka u Croatia Airlinesu

03. Kolovoz 2017.

Uprava Croatia Airlinesa i predstavnici sindikata ORCA, na poziv resornog ministra, dogovorili su se oko nastavka pregovora o kolektivnom ugovoru. Time je ORCA odustala od štrajka, a koji je bio najavljen za idući utorak.

Tu je odluku priopćilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, rekavši kako je na danas održanom sastanku, a na kojem su uz ministra Olega Butkovića, sudjelovali predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko te predstavnici sindikata Croatia Airlinesa, postignut dogovor.

>>>Krešimir Kučko: Štrajk ugrožava poslovanje Croatia Airlinesa, zatražili smo sudsku zabranu

-Zaključeno je kako se najavljeni štrajk sindikata zaposlenika za 8. kolovoza neće održati, a pregovori o novom kolektivnom ugovoru nastavit će se 1. rujna 2017. godine.

Podsjetimo, na sastanak koji je jučer najavljen, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković pozvao je Upravu Croatia Airlinesa i predstavnike sindikata Croatia Airlinesa. Dio traženih zahtjeva Uprava Croatia Airlinesa je prihvatila, a o ostalim zahtjevima sindikata pregovori će se nastaviti u rujnu ove godine.

>>>Zračne luke u pet mjeseci s 15 posto više putnika

U pregovore oko postizanja dogovora i sklapanja novog kolektivnog ugovora za zaposlenike Croatia Airlinesa uključit će se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja, kako za prava i dobrobit radnika tako i kompanije te postizanja njene stabilnosti i održivosti, stoji u priopćenju.

27. travanj 2024 23:32