Aktualno
StoryEditor

Njemačke industrijske narudžbe već drugi mjesec na predkriznim razinama

07. Studeni 2017.

Narudžbe u njemačkoj industriji ponovo su porasle u rujnu, potaknute snažnom potražnjom iz eurozone, pokazuju podaci objavljeni u ponedjeljak.

Nove industrijske narudžbe važan su pokazatelj trendova u najvećem europskom gospodarstvu a u rujnu su na mjesečnoj razini porasle 1,0 posto, nakon 4,1-postotnog skoka u prethodnom mjesecu, izvijestio je statistički ured Destatis.

>>>Višesatna blokada željezničkog prometa u Muenchenu; izbjeglice šetale kolosjecima

- U posljednja dva mjeseca narudžbe su nadmašile obujam dosegnut krajem 2007. godine, prije izbijanja gospodarske i financijske krize, ističu u Destatisu.

Rujansko povećanje u cijelosti je rezultat skoka narudžbi iz njemačkih susjeda na području zajedničke europske valute, dodaju.

Rujansko povećanje u cijelosti je rezultat skoka narudžbi iz njemačkih susjeda na području zajedničke europske valute, dodaju.

Industrijske narudžbe iz eurozone skočile su tako 6,3 posto na mjesečnoj razini, dok su one iz ostatka svijeta pale za 1,0 posto. Domaće su narudžbe gotovo stagnirale.

U ministarstvu gospodarstva procjenjuju da poboljšano poslovno povjerenje u proizvodnom sektoru "upućuje na pretpostavku da će se rast industrijskih narudžbi nastaviti‘.

25. travanj 2024 19:34