Aktualno
StoryEditor

Njuškalo završilo 2017. s 1,2 milijuna eura dobiti

16. Svibanj 2018.

Najveća oglasna digitalna platforma u Hrvatskoj Njuškalo prošlu je godinu završilo sa 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura dobiti, a rast poslovanja planiraju i ove godine, istaknuto je u srijedu na susretu s novinarima u toj kompaniji.

- Prihode smo u prošloj godini povećali za 30 posto u odnosu na 2016., a ostvarili smo i složenu godišnju stopu rasta prihoda (CAGR) od 46,73 posto, kazala je glavna izvršna direktorica Njuškala Sanda Soptija Šiljak, najavljujući da ustrategiji do 2020. imaju zacrtan cilj od 100 milijuna kuna prihoda i profitnu marginu od oko 20 posto, uz stalno snažno ulaganje u tehnološki razvoj.

Za takav uspjeh najvažnijim je označila njihovih 85 zaposlenika, kojih je prošle godine bilo oko 50 posto više nego u 2016., a nastavak zapošljavanja planiraju i u idućim godinama.

>>>Iz Njuškala najavili 50 novih radnih mjesta u novom uredskom prostoru

Soptija Šiljak pritom je naglasila da su ulaganja u zaposlenike u Njuškalu dugotrajan trend, što se vidi i iz njihovog poslovnog puta u proteklih više od deset godina.

- Kreativne zaposlenike stavili smo na prvo mjesto još 2007., čime smo prvi na tržište uveli i još uvodimo trendove i inovacije zbog kojih smo danas jedna od najvećih digitalnih kompanija u Hrvatskoj i vodeći ‘marketplace‘ s više od 1,4 milijuna korisnika i više od 250 tisuća novih predmeta u prodaji mjesečno. Mrežnu stranicu posjećuje više od 50 posto internetske populacije u Hrvatskoj, aplikacija je do sada preuzeta 780 tisuća puta, a poslujemo unutar Styria medijske grupacije kao dio Styria Digital Marketplaces clustera, otkrila je Soptija Šiljak.

>>>Šefica Njuškala: Želimo pružiti najbolje iskustvo trgovanja uz pametna online i offline rješenja

Dodala je i da zaposlenike šalju na razne edukacije i izvan Hrvatske, talente privlače i drugim pogodnostima, a njihov tim sada u jednakom omjeru čine i žene i muškarci s prosječno 35 godina, dok ih čak 61 posto ima visoku ili višu stručnu spremu.

- Postali smo snažan brend na hrvatskom tržištu, a da bi to zadržali i dalje ćemo biti usmjereni na tehnološki razvoj kao podlogu za unapređenje usluga i omogućavanjem jednostavne i učinkovite prodaje ili kupovinu preko Njuškala, poručila je Soptija Šiljak.

17. travanj 2024 15:10