Aktualno
StoryEditor

Nova prilika za početak karijere u poslovima budućnosti uz A1 Start

17. Svibanj 2022.
A1 start pripravnički program

Mladi talenti će i ove godine imati priliku učiti o poslovima budućnosti kroz rad u jednoj od najvećih domaćih digitalnih kompanija. U novoj generaciji plaćenog A1 Start pripravničkog programa, za koji su upravo krenule prijave, traži se ukupno 16 pripravnika koji će imati priliku prvo iskustvo i znanje stjecati na stvarnim projektima iz područja data sciencea i umjetne inteligencije, data analyticsa, razvoja proizvoda, IT software developmenta te razvoja optičke i 5G mreže.

Tijekom rada na projektima, A1 Start pripravnici imat će punu podršku mentora i A1 timova, kao i benefite jednake svim ostalim zaposlenicima kompanije. Osim rada na konkretnim i inovativnim projektima, polaznike očekuju i edukacije u važnim poslovnim vještinama poput storytellinga, prezentacije, efikasne komunikacije, agilnih načina rada i slično.

- Istraživanja pokazuju da će se 65% osnovnoškolaca baviti zanimanjima koja danas još ne postoje, a čak 94% poslodavaca već sada od svojih zaposlenika očekuju stjecanje novih vještine tijekom rada. Pripravnički program A1 Start služi kao most između obrazovnog i realnog sektora, gdje mladi stručnjaci stječu iznimno važno iskustvo u poslovima koji će formirati tržišta budućnosti. U okviru programa imaju mogućnost raditi na kompleksnim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike te drugih poslova budućnosti, a uspješnost prve godine provođenja programa nas je motivirala da ga pokrenemo i ove godine - izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije.

A1 Start program kompanija je pokrenula s ciljem uključivanja mladih talenata u svoje timove. Tijekom prve godine projekta odabrano je 10 diplomanata iz područja data sciencea i data analyticsa, koji su tijekom šest mjeseci usavršavali digitalne, ali i usvajali brojne druge poslovne vještine koje će im koristiti u njihovim karijerama.

- A1 Start program ispunio je sva moja očekivanja. Željna sam novih znanja i u radu primjenjujem savjete iskusnijih kolega -  izjavila je Ksenija Dutković, A1 start pripravnica i Junior Data Analyst.

S njom se slaže i Paula Hercigonja, Junior Data Scientist koja kaže kako joj je najdraži izazov s kojim se dosad susrela bilo unapređivanje internog chatbota Bob Rocka.

- Na tom projektu naučila sam kako izgleda proces izgradnje virtualnog asistenta i bolje se upoznala s obradom prirodnog jezika, jednim od područja umjetne inteligencije - rekla je Hercigonja.

- Zadaci koje dobivam izazovni su i zanimljivi te pokrivaju puno različitih područja. Podrška mentorice pomogla mi je da se što brže prilagodim, a program je ispunio sva moja očekivanja - izjavila je Karla Višić, Junior Data Analyst.

Natječaj za A1 start otvoren je do 9. lipnja do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo. Nakon toga slijedi selekcijski proces, a pripravnici će započeti s radom 1. rujna 2022.

Svi koji žele započeti svoju karijeru u tech i ICT industriji kroz A1 Start mogu se prijaviti putem linka

27. veljača 2024 09:55