Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Stres-test - što svaki menadžer i član NO-a mora znati da ne završi u zatvoru

26. Listopad 2017.

U novom broju Lidera novinar Edis Felić piše o Uhlirovom zakonu po kojemu procjenitelji napadaju nova pravila o procjeni vrijednosti nekretnina. Baza podataka na osnovi koje bi se trebala procjenjivati vrijednost nekretnina puni se cijenama iz kupoprodajnih ugovora koje ne priznaje Porezna uprava.

>>>U novom broju Lidera – Uhlirov zakon: Procjenitelji napadaju novu procjenu vrijednosti nekretnina

U Temi tjedna Matilda Bačelić temeljem slučaja Agrokor i izlika osumnjičenih visokopozicioniranih menadžera predstavlja veliki stres-test za korporativno upravljanje koji otkriva što menadžer i član Nadzornog odbora mora znati da ne završi u zatvoru.

Ista autorica donosi priču pod nazivom "samozatajne tvrtke" čiji je glavni akter tvrtka Infobip. ‘Mala‘ tvrtka iz Vodnjana ove goine ostvarit će konsolidirani prihod od oko 350 milijuna eura, što je svrstava među deset najvećih kompanija u hrvatskom vlasništvu i među vodeće svjetske platforme u oblaku za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike.

>>>Miodrag Šajatović: Depopulacija stvara ‘Baladu o Narayami’ na hrvatski način

Tin Bašić otkriva začarani krug bilanci. Zbog Agrokorovog pretpostavljenog otpisa od 50 posto dugova mnoge tvrtke će kraj godine baciti u gubitak što je drugi veliki udar na Agrokorove dobavljače, a postavlja se pitanje tko će sve otići u (pred)stečaj.

Sergej Abramov porazgovarao je s eurozastupnikom Toninom Piculom, poznatim po tome što se zauzima za otoke, o domaćoj i europskoj politici prema otocima iz kojeg otkriva da hrvatskim otocima mogu pomoći otočani, ali uz jaku potporu države i EU.

Isti novinar u intervjuu s Mate Boticom, direktorom Odašiljača i veza otkriva planove za budućnost, a to je pokušaj prodaje dijela stučnog znanja na afrička tržišta, gdje četrdesetak država još nema digitalnu televiziju, ali ju planiraju uvesti.

Namjera bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka je učiniti Bjelovar najatraktivnijim gradom za ulagače piše Manuela Tašler. Namjera gradonačelnika je ustupiti ulagačima zemljište za jednu kunu, te po kunu naplaćivati komunalnu naknadu i komunalni doprinost, međutim još se čeka decidirani odgovor od države dopuštaji li europski propisi toliki iznos potpore po jednom poduzetniku.

>>>Novi Tehnopolis – Proizvodnja sazdana od zvijezda

Željka Laslavić pozabavila se temom javne nabave jer se na natječaj više ne može prijaviti bez bunta potvrda o nekažnjavanju za sve članove upravnog, upravljačkog ili nadzornog tijela ili osoba s ovlastima zastupanja, odlučivanja ili nadzora.

Aleksandar Tešić piše o milenijskoj generaciji, kojima je osim pristojne plaće i zanimljivog posla važna i radna kolina, što su shvatile i tvrtke, posebno one povezane sa startup-scenom i deficitarnim zanimanjima.

Navedeno i još mnogo više potražite u novom broju tiskango ili digitalnog Lidera.

30. travanj 2024 02:06