Aktualno
StoryEditor

Novo Agencijsko bilo - kodovi će vam otkriti podatke

21. Lipanj 2018.

Tko se uspeo, a tko se spustio na rang listama najvećih marketinških agencija i agencijskih grupa prema prihodima ostvarenima u 2017. otkriva se u Agencijskom bilu, Liderovom godišnjem izdanju posvećenom oglasnoj industriji.

QR kodovi

No ove je godine izdanje dodatno začinjeno. Tko pročita QR kodove na naslovnici Agencijskog bila dobit će ekskluzivnu priliku ući u čudesan svijet agencijskih podataka. Pročitat će među kodovima i pokoji naslov tekstova objavljenih u izdanju, ali može ući u online svijet, otvoriti pravi URL i doći i do podataka o poslovanju vodećih marketinških agencija ostvarenim u 2017., a i 2016.

Zanima li koga, primjerice, kakvu je tko ostvario dobit, gubitak, pa i koliko je osoba zapošljavao, dovoljno je prikladnom aplikacijom na pametnom telefonu pročitati pravi kôd i kliknuti na pravo mjesto.

Grbava vožnja

Oglasnoj industriji, sudeći prema trendovima na tržištu, slijedi grbava vožnja. Uz rezultate o poslovanju grupa i agencija, Agencijsko bilo nudi i priče o tržištu koje je na ‘faceliftingu‘ pa se zaključuje kako bez megaoglašivača nema ni megaagencija; o metodama koje priječe pad u marketinšku crnu rupu; o tome kako je IT geek zamijenio Mad Mana pa i o tome kako će se kad-tad stati na kraj prijevarama.

>>>Novi broj Lidera – Rusi kao gazde

Tehnologija je posvuda umiješala svoje prste pa, među ostalim, Agencijsko bilo koje je na tržištu uz Lider od 22. lipnja (21. u Zagrebu), zaziva i odgovornost i poštenje. GDPR je, naime, sve vratio na nultu točku. Transformirala se čak i gerila, a jedino što je sigurno da marketing nije bijeli nosorog. Neće izumrijeti.

03. veljača 2023 01:44