"Istru možete promatrati kao mikrokozmos jugoistočnoeuropske povijesti 20. stoljeća, ali ona je istovremeno magično igralište 21. stoljeća za sve one koji vole sunce, drevne gradiće na brežuljcima, rimsku baštinu, vino, tartufe i vrhunsku gastronomiju", piše o Istri The New York Times u zanimljivom putopisu pod nazivom 36 Hours in Istria.
>>>Istra je nova Slavonija, iseljavaju čitave obitelji i kućni ljubimci
Novinar David Farley predstavlja Istru kao odlično odredište za kratka, vikend putovanja. On je putovanje započeo u petak poslijepodne na Bujštini, a završio u nedjelju u Puli.
Razgledao je Arenu i rimske ostavštine, no većina putopisa fokusirana je na istarske delicije poput tartufa, istarskog suhija zbog čega tom kraju tepa da je "raj za ljubitelje hrane" i "raskošni poluotok" vrhunske gastronomije.
Gdje je sve Farley bio i što je radio pročitajte u članku.