Aktualno
StoryEditor

Objavljen natječaj: Nova prilika za izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a

23. Svibanj 2018.

U utorak je u popodnevnim satima Ministarstvo gospodarstva objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP. Kako je bilo ranije najavljeno, radi se o novom Pozivu, otvorenom nakon otkazivanja prethodnog Poziva.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) za poboljšanje njihovog poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poziv ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije.

>>>eFondovi: Zbog preopterećenosti sustava poništen natječaj za poduzetnike

Svrha Poziva je poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima. Potiču se ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovim Pozivom osigurano je 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava, pri čemu je najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom prijavitelju 500.000,00 kuna, a najviši 15.000.000 kuna.

>>>Greška u sustavu eFondovi brojnim poduzetnicima onemogućila prijavu za bespovratna sredstva

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu trajnog Poziva s krajnjim rokom predaje/dostave projektnih prijedloga do 28. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Projektni prijedlozi po ovom Pozivu podnose i predaju se na sljedeći način i u sljedećim rokovima:

  1.        Unos podataka putem sustava eFondovi: od 22. svibnja 2018.;
  2.        Podnošenje projektne dokumentacije putem sustava eFondovi: od 23. svibnja.2018. u 10:00 sati;
  3.        Predaja projektnih prijedloga - predaja Obrasca za prijavu isključivo putem preporučene poštanske pošiljke s povratnicom: od 5. lipnja 2018. u 10:00 sati

Vrijeme unosa i podnošenja projektne dokumentacije u sustav eFondovi ne predstavlja vrijeme predaje projektnih prijedloga za predmetni Poziv! Prijaviteljima koji su svoje projektne prijedloge pripremili unutar sustava eFondovi za vrijeme trajanja otkazanog Poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, osigurati će se mogućnost korištenja svih prethodno unesenih podataka.

>>>Još lakše do natječaja: Žalac predstavila besplatnu aplikaciju EUfondovi

Zbog specifičnog načina podnošenja / predaje projektnih prijedloga u okviru ovog Poziva, potencijalni prijavitelji trebali bi obratiti posebnu pozornost na detaljno pojašnjenje u natječajnoj dokumentaciji, odnosno u Uputama za prijavitelje. Više na informacija nalazi se na stranici Ministarstva.

Također, važna je informacija da je po prvi put objavljen i poziv za dostavu projektnih prijedloga za inovacijske vaučere za pružanje stručne podrške od strane znanstveno-istraživačkih organizacija (ZIO) u vidu ugovornog pružanja usluga MSP-ovima za troškove testiranja, ispitivanja, demonstracijskih aktivnosti, kao i korištenja stručnih tehničkih znanja za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija.

24. travanj 2024 02:42