Aktualno
StoryEditor

Obustavljena dokapitalizacija Đure Đakovića

15. Svibanj 2017.

Uprava Društva Đuro Đaković Grupa d.d. u ponedjeljak je izvijestila dioničare i javnost o obustavi postupka povećanja temeljnog kapitala na temelju Odluke Glavne skupštine Društva od 21. ožujka ove godine.

Do obustave je došlo uslijed nemogućnosti dostizanja minimuma izdanja od 5 milijuna dionica, a iz razloga poteškoća u funkcioniranju tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj, izazvanog značajnim financijskim poremećajima, što je imalo za posljedicu neodlučnost prije svega inozemnih, ali i domaćih institucionalnih ulagatelja i nedovoljno vremena za adekvatnu analizu svih rizika potencijalnog ulaganja.

>>> Đuro Đaković Grupa objavila javni poziv za dokapitalizaciju

Ipak, s obzirom na količinu pristiglih prijava i iznos prikupljenih sredstava, te s obzirom na želju potencijalnih ulagatelja za dužim rokovima potrebnim za pripremu i analizu ulaganja, Uprava Društva je danas sukladno čl. 277.st.1. Zakona o trgovačkim društvima donijela Odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva s ciljem nastavka procesa dokapitalizacije, kako bi se pozitivni procesi i postignuta razina poslovanja Društva mogli neometano nastaviti u budućnosti.

19. travanj 2024 09:51