Aktualno
StoryEditor

Osječanima i Baranjcima dodijeljeno 1,5 milijuna kuna poduzetničkih potpora

12. Studeni 2018.

Ugovori o dodjeli 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije potpisani su u ponedjeljak u Osijeku, a riječ je o potporama za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja.

Novac je namijenjen ulaganjima u adaptaciju poslovnih prostora, kupovini opreme, ulaganjima u modernizaciju poslovnih prostora i informatičku opremu te dodatnom osposobljavanju poduzetnika.

>>>VIDEO: Tomislav Radoš – Definirali smo pet svjetskih niša za naše poduzetnike

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović izvijestila je kako su ugovori potpisani sa 79 poduzetnika, a sredstva su osigurana u županijskom proračunu.

Prema njezinim riječima, u prijavama za potpore bile su zastupljene sve vrste poduzetničkih djelatnosti, ali je povjerenstvo za dodjelu potpora prednost dalo mikro i malim poslovnim subjektima, a postojao je i bonus za proizvodne djelatnosti.

Najveći pojedinačni dodijeljeni iznos je 41 tisuća kuna, a maksimalni mogući iznos koji se mogao dobiti je 50 tisuća kuna. Uvjeti su bili i da tvrtka posluje najmanje tri mjeseca, ima najmanje jednog zaposlenog i da je izvršeno ulaganje u poslovanje, pa su ovo ustvari retroaktivna sredstva, zaključila je Katavić Milardović.

>>>‘Kaj bumo ve?’ Zagorski poduzetnici prvi u Hrvatskoj iskoristili program Kreditom do uspjeha

Dožupan Petar Lagator istaknuo je da Županija pokušava pomoći poduzetnicima dodjelom bespovratnih sredstava iz županijskog proračuna, pa je to učinila i ove godine osiguravši 1,5 milijuna kuna.

- Zadovoljni smo jer su se poduzetnici prijavili u kraćem roku nego što je bilo predviđeno. Time su za ovu godinu iskorištena sva sredstva koja smo predvidjeli za tu namjenu i natječaj je zatvoren, rekao je Lagator.

Na pitanje novinara hoće li s obzirom na velik interes poduzetnika iduće godine biti predviđen veći iznos sredstava za ovu vrstu potpora, Lagator je odgovorio da će Županija nastojati povećati iznos.

04. svibanj 2024 09:44