Aktualno
StoryEditor

Otvorena 7. Liderova konferencija ‘Energetska budućnost Hrvatske‘

05. Lipanj 2018.

Pozdravnim riječima glavnog urednika Lidera Miodraga Šajatovića otvorena je 7. Liderova konferencija o energetici pod nazivom ‘Energetska budućnost Hrvatske: kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske’.

- Energetski sektor je jedan od najosjetljivijih sektora, a sve je dobro dok energije ima. U ovom sektoru treba planirati dosta poteza unaprijed. Od državne politike očekujemo jasnu strategiju koja će zadovoljiti sve dionike - rekao je Šajatović i dodao da su oni koji pišu energetsku strategiju u nezavidnoj situaciji.

Ivo Milatić, državni tajnik iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike istaknuo je da su svi konkretni projekti u funkciji povećanja sigurnosti opskrbe energije građana i industrije.

>>>Energetska budućnost Hrvatske: Kako se uključiti u energetski razvoj?

- Sigurnost se jača prije svega novim proizvodnim kapacitetima i umrežavanjem energetskih sustava, rekao je Milatić i istaknuo da je Hrvatska energetska politika važan faktor i potencijal razvoja Republike Hrvatske.

Energetski sektor jedan je od najvažnijih za poticanje investicija u Hrvatskoj. Neke od najvažnijih promjena ostvaruju se upravo u energetici. Potpuni zaokret prema novim promišljanjima u energetici, gradnji pametnih energetskih sustava koji integriraju elektroenergetske, toplinske i plinske mreže te ostalu komunalnu infrastrukturu i gospodarske sektore u jedinstven napredni sustav upravljan, nadziran i planiran uz najnovija dostignuća informacijsko komunikacijske tehnologije omogućit će velik gospodarski rast, nova zapošljavanja te će otvoriti put prema iskorištavanju europskih fondova i oživljavanju domaćega mrtvog kapitala.

29. travanj 2024 07:27