Aktualno
StoryEditor

Palumbo preuzeo brodogradilište Viktor Lenac

01. Listopad 2018.

Talijanski Palumbo preuzeo je riječko brodogradilište Viktor Lenac, stoji u izvješću koje je u ponedjeljak objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Nakon preuzimanja Palumbo čije je sjedište u Napulju u posjedu je 60 posto dionica Viktora Lenca. S time da je 22 posto temeljnog kapitala sada u vlasništvu malteške tvrtke P&L Shiprepaira Holding Limited koja je udružila snage s Palumbom u preuzimanju riječkog brodogradilišta.

>>> Palumbo osigurao 92,6 milijuna kuna za dionice Brodogradilišta Viktor Lenac

Prema podacima za Zagrebačke burze, talijanska grupacija u nekoliko je navrata stjecala dionice Viktora Lenca, a cijene su se kretale od devet kuna po dionici do 9,28 kuna po komadu. U svibnju je, primjerice, Palumbo Group dionice Brodogradilišta Viktor Lenac iščitava se iz obavijesti sa ZSE kupovao od pulskog Uljanika i zadarske Tankerske plovidbe, koji su pali ispod 30 posto vlasničkih udjela u brodogradilištu iz Martinšćice.

Očekuje se da će Palumbo, obiteljska tvrtka koja radi više od pola stoljeća i ima brodogradilišta po cijelome Sredozemlju, a glavna djelatnost joj je brodogradnja i popravak brodova te izgradnja jahti po narudžbi, napraviti promjene u Nadzornom odboru, unaprijediti kapacitete Lenca i povećati  mu učinkovitost.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

 

27. travanj 2024 21:24