Aktualno
StoryEditor

PBZ kupio Veneto banku

12. Srpanj 2018.

Privredna banka Zagreb zaključila je transakciju kupnje Veneto banke. Kako stoji u obavijesti na Zagrebačkoj burzi, PBZ je zaključila transakciju kojom je stekla 100 posto udjela u Veneto banci.

Naime, prije nešto više od godinu dana, Intesa Sanpaolo, većinski vlasnik PBZ-a, stekla je određenu imovinu i obveze talijanske banke Veneto Banca SpA. Samim time, hrvatska podružnica te talijanske banke postala je dio grupacije Intesa Sanpaolo. Time Intesa Sanpaolo djeluje u Hrvatskoj s dvije jedinice – Privrednom bankom Zagreb, koja ima 195 poslovnica diljem Hrvatske, te Veneto bankom, s mrežom od osam poslovnica. Inače, PBZ je među 26 hrvatskih banaka po vrijednosti imovine zauzela drugo, a Veneto banka 21. mjesto.

>>> Intesa Sanpaolo predstavila novi poslovni plan do 2021.

Početkom travnja ove godine, PBZ je objavio kako u sklopu vlasničkog preslagivanja unutar Intesa Sanpaolo Grupe, a riječ je bila o optimizaciji poslovanja i prisutnosti na lokalnom tržištu. Posljedica toga bila je namjera stjecanje 100 postotnog udjela u Veneto banci u Hrvatskoj po cijeni od 20,5 milijuna eura.

 Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), vlasnik Veneto banke još uvijek je Intesa Sanpaolo, no to će se ubrzo promijeniti.

23. travanj 2024 04:59