Aktualno
StoryEditor

Petar Dragić izabran za predsjednika Udruženja davatelja taksi usluga HGK

16. Svibanj 2017.

Na plenarnoj sjednici Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK, održanoj 16. svibnja, za predsjednika Udruženja izabran je izvršni direktor Cammeo Grupe Petar Dragić, a za zamjenike predsjednika izabrani su Vjekoslav Marjanović iz tvrtke Eko prijevoz te Marijan Sokačić iz tvrtke M.A.I.R. Za poslovnu tajnicu Udruženja izabrana je samostalna savjetnica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg.

Cilj je Udruženja vratiti dignitet poslu taksista

„Minulih godina taksisti nisu imali svoje krovno udruženje koje bi se brinulo o njihovim interesima, stoga zahvaljujemo HGK na osnivanju Udruženja čiji značaj potvrđuje i velik odaziv i interes njegovih članica“, kazao je novoizabrani predsjednik. „Pred nama je značajan posao, očekuju nas izmjene i dopune Zakona o javnom cestovnom prijevozu, uređenje branše po svim pitanjima, rješavanje situacije s ilegalnim prijevozom, a ponajviše vraćanje digniteta ovoj djelatnosti i poslu taksista“, istaknuo je Dragić dodajući da se od svih zainteresiranih članica očekuje da pridonesu radu za dobrobit ove branše.

„Promjene koje su se dogodile na taksi-tržištu u posljednjih deset godina, a posebice u posljednje dvije do tri godine, potaknule su na inicijativu za osnivanje Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK“, istaknuo je direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo te dodao da ova djelatnost obuhvaća 517 tvrtki, od kojih je 168 predalo godišnje financijsko izvješće, a koje ostvaruju 118 milijuna kuna prihoda te su u 2015. godini zapošljavale 890 djelatnika.

U Vijeće Udruženja izabrane su tvrtke Cammeo Grupa, Eko prijevoz, M.A.I.R., Vitello, Parlov taxi, Vinkovački taxi, Pametno putovanje, Transbook, Udruženje autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika, Taxi Brač i Taxi Varaždin, navodi priopćenje HGK.

17. travanj 2024 19:41