Aktualno
StoryEditor

Petrokemija intenzivira suradnju s vukovarskom lukom

11. Svibanj 2018.

Članovi Uprave i Nadzornog odbora kutinske Petrokemije u petak su u Vukovaru razgovarali s predstavnicima grada i Luke Vukovar o dosadašnjoj i budućoj suradnji, a namjera je kutinske tvrtke da poslovna suradnja ojača te da se u budućnosti poveća promet Petrokemijinih proizvoda kroz vukovarsku luku, koji je sada na oko 100.000 tona.

"Petrokemija je vodeći proizvođač mineralnih gnojiva u regiji i s obzirom na veliki interes za našom robom, kao i činjenicom da smo u srcu hrvatske poljoprivrede, prirodno je jačati našu nazočnost, intenzivirati suradnju na ovome području i s gradom i s lukom Vukovar ali i s našim ključnim kupcima", istaknuo je pred, za javnost zatvoren, sastanak predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač.

>>> Petrokemija: Definirali smo četiri ključna problema u realizaciji pozitivnih rezultata

Naglasio je da je Luka Vukovar na ovome prostoru najsnažniji partner Petrokemije i ključna luka za uvoz i izvoz na regionalna tržišta te da se preko luke Petrokemijin promet roba kreće oko 100.000 tona.

Popijač je dodao da Petrokemija u Vukovaru ima i vlastiti prostor koji koristi za potrebe tržišta, a uvjeren je da će taj prostor u budućnosti dobiti kvalitetnije sadržaje i postati centar slavonske poljoprivrede.

Istaknuo je i kako Vukovar s lukom mora biti vrata i za susjedna tržišta, napose za tržišta Srbije i Mađarske, te da od grada, kao i do sada, očekuje logističku potporu i partnerske odnose.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je da grad s Petrokemijom ima dugogodišnju suradnju i kutinska je tvrtka strateški partner Luke Vukovar, s obzirom da se oko polovica njena ukupnog sadašnjeg prometa odnosi na poslovanje s Petrokemijom.

>>> Suradnja Vukovara i Kutine: Petrokemija je najvažniji strateški partner vukovarske luke

"S izuzetnom pažnjom pratimo sva događanja vezana za Petrokemiju svjesni da jaka i kvalitetna tvrtka znači i jaku, modernu, gospodarski snažnu Luku Vukovar", rekao je Penava, dodajući da je vukovarska luka od strateškog značaja za grad te je i najveća riječna luka u Hrvatskoj pa time i Vukovaru daje određene prednosti i potencijale na kojima se temelji gospodarski napredak grada.

Član Uprave Petrokemije Davor Žmegač uz ostalo je istaknuo da kutinska tvrtka na godišnjoj razini proizvodi oko 1,2 milijuna tona umjetnih gnojiva, a preko vukovarske luke uvozi i izvozi oko 100.000 tona roba godišnje pri čemu se oko 70 posto odnosi na izvoz.

"Imamo odličnu suradnju s gradom i lukom i očekujemo da ćemo u idućem razdoblju značajnije podići poslovanje preko vukovarske luke", rekao je Žmegač.

24. travanj 2024 12:37