Aktualno
StoryEditor

Petrov: Ako je premijer znao trebao bi podnijeti ostavku

15. Veljača 2018.

Predstojeća sjednica Odbora za gospodarstvo motivirala je nekoliko saborskih klubova da u četvrtak zatraže stanke, pa dok je čelnik Mosta Božo Petrov uvjeren da predstoji "već viđena predstava", Branko Bačić (HDZ) mu odgovara da ako sumnja na nezakonitosti podnese prijavu, a Anka Mrak Taritaš (GLAS) poziva premijera da "iziđe ispod popluna".

Petrov je poručio kako bi premijer trebao ili izići pred javnost i reći da nije znao te podijeliti otkaze, ili reći da je znao i podnijeti ostavku.

- Danas će se u Hrvatskom saboru dogoditi već viđena predstava. Redatelj postavlja glumce, ako pođe po zlu okrivit će se glumce, ako predstava uspije redatelj će dobiti Oskara. Danas ćemo na saborskom Odboru za gospodarstvo opet imati dva predstavnika glumaca - potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i Antu Ramljaka, povjerenika Vlade u Agrokoru, rekao je Petrov.

>>>Sabor: ‘Trenutak istine’ za Ramljaka i Dalić

Ishod se, kaže Petrov, zna.

- U kontroliranim uvjetima, pomoću niza postavljenih pitanja koji stvaraju šum, niza odgovora bez odgovora, s naglašavanjem spasiteljskog angažmana u Agrokoru bez konkretnih, čistih informacija što se događalo zadnjih pola godine, ljudi koji to budu gledali neće moći povući apsolutno nikakav zaključak, kazao je Petrov.

Petrov: Premijerova šutnja dovoljno govori kako znaju da su poprilično zabrljali u Agrokoru

Premijerovu šutnju o toj temi, nazvao je "mutavom obranom jer šuti već gotovo dva tjedna, što dovoljno govori da oni znaju da su poprilično zabrljali u Agrokoru".

Ispred Andreja Plenkovića, kaže, stoji odluka koju očito opet nije spreman donijeti, pa je ovih dana prokomentirao cijelu situaciju jednom rečenicom.

>>>Petrov: Kome ćete ovih dana reći zbogom – mladima, odgovornima za kaos u Agrokoru ili sebi?

- Kako je ono rekao, savjetničke plaće su OK, malo su etički upitne, ali su OK. Mene zanima kakva je to kvalifikacija, malo etički upitno? Odnosno, koja je to mjera malo? Ili je etički ili nije etički. Ne može biti malo etički upitno, istaknuo je Petrov.

Branko Bačić (HDZ) Petrovu je poručio da za sve što smatra nezakonitim podnese kaznene prijave.

Bačić: O svemu što je nezakonito podnesite kaznene prijave, imat ćete podršku HDZ-a

- Vi ste to već radili i prije, kad je u pitanju Agrokor, da to napravite i sada. I u svemu tome što je nezakonito, imati ćete podršku HDZ-a, HDZ neće braniti nikoga, niti je u interesu HDZ-u nositi političku štetu za bilo čiju nezakonitost. Ali, isto tako paušalno napadati, prije svega premjera ili nas ovdje zastupnike, više govori o vama, nego o nama. Prema tome, danas u 12 sati, sve što imate, postavite pitanja, mi vam dajemo punu podršku za propitkivanje svih spornih stvari unutar Agrokora, kazao je Mostovu zastupniku.

>>>Bačić: Zakon o izvanrednoj upravi besprijekorna i najbolje odrađena intervencija

Anka Mrak Taritaš (Glas) pozivala je premijera da "iziđe ispod popluna" i dođe u Sabor, poručujući mu kako "nije državnička odgovornost pustiti potpredsjednicu, pa kako bude biti će".

- Doći za ovu govornicu, ako si pogriješio, reći, pogriješio sam, nastaviti ću dalje. Ali, žmiriti i praviti se da će se stvari riješiti same po sebi, nitko nema na o pravo, a premjer najmanje, rekla je Mrak Taritaš.

27. travanj 2024 23:13