Aktualno
StoryEditor

Plenković: Akcijski plan Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije ide u javno savjetovanje

11. Siječanj 2018.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (PSP) usuglasilo tekst Akcijskog plana, kojeg će Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputiti u javno savjetovanje, te će se raspisati novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu.

>>>Divjak: Putem natječaja će se izabrati kompetentni članovi ERS-a

"Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ja, zajedno s članovima PSP-a, održali smo sjednicu na kojoj je usuglašen tekst Akcijskog plana, kojeg će Ministarstvo znanosti i obrazovanja u ponedjeljak uputiti u javno savjetovanje, te novi natječaj za ekspertnu radnu skupinu", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

>>>Plenković: Najkasnije 11. siječnja gotov akcijski plan provedbe strategije obrazovanja

Istaknuvši kako se obrazovna reforma nastavlja, rekao je kako su konsenzualno usuglasili oba teksta te će na taj način dati posebnu, novu, dinamiku jednoj od ključnih reformi koja je na dnevnom redu Vlade.

Plenković je kazao kako vjeruje da će u iduća dva do tri mjeseca imati "novi funkcionalni ERS i krenuti s eksperimentalnim dijelom s kojim će krenuti u određenom broju škola u idućoj školskoj godini".

Za ostali dio, dodao je, pristupit će se ispunjavanju svih mjera i aktivnosti predviđenih Strategijom i Akcijskim planom.

28. travanj 2024 03:03