Aktualno
StoryEditor

Plenković: Očekujem da nadležna tijela istraže sve u aferi ‘fabriciranih SMS-ova‘

25. Rujan 2018.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković očekuje od nadležnih tijela da do kraja istraže "apsolutno sve" u najnovijoj aferi "fabriciranih sms poruka", piše Hina.

>>>26 falsificiranih radova na Policijskoj akademiji

Radi se o aferi u koju je umiješan bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga koji je pritvoren zbog sumnje da je izradio lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, da bi zatim u iskazu Uskoku rekao da su njegove usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić.

Brkić, poznat javnosti kao čovjek koji je plagirao vlastiti diplomski rad i to dugo poricao, demantirao je upletenost u aferu s Varginim SMS-ovima.

Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom "fabriciranih poruka", Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i "navodni sms-ovi" između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te "bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz".

"To ste mogli, bez da ste nekakav forenzičar modernih tehnologija, shvatiti da je riječ o fabriciranim informacijama. Što se i ispostavilo. A sve u vezi ove afere, očekujem od nadležnih tijela da do kraja istraže. Apsolutno do kraja", rekao je premijer.

Plenković: Zvao sam Brkića telefonom, nisam ga uspio dobiti

Novinari su Plenkovića pitali što ako se pokaže da su oni koristili Vargine usluge, a premijer je odgovorio: "Vidjet ćemo. Ja to zaista ne znam. U ovoj fazi nemam takvih saznanja".

>>>Todorić: Dalić mi je prijetila u kasnim noćnim satima

Rekao je i da se s Brkićem, koji je na putu, nije čuo te da ga je danas pokušao dobiti telefonom, no nije uspio, javlja Hina.

"Bit će prilike za razgovor. Ne vidim neki problem", dodao je Plenković.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. lipanj 2024 00:41