Aktualno
StoryEditor

Pljačke koje idu na ruku poreznicima

29. Rujan 2018.

Ovih dana u Splitu su se, piše Slobodna, zaredale pljačke. Najprije su maskirani napadači zaskočili dvojicu braće – jedan je suvlasnik lanca mjenjačnica, a drugi je otkupljivač zlata – i oduzeli im ‘veću svotu novca‘. Uskoro je prema istom receptu opljačkana 27-godišnjakinja koja je iza ponoći nosila kući utržak ‘od dva-tri dana‘ iz tatinog restorana.

Slična metodologija primijenjena je prije mjesec i pol dana u Novom Vinodolskom, kad je roditeljima ministra Butkovića, vlasnicima konobe Lucija, dok su bili u lokalu, iz kuće ukraden sef s 40.000 eura. I tu je bilo love koja nije položena na račun ili u noćni sef.

Je li to moderni Robin Hood ili neki antisuperhik? Kako god, priča najviše ide na ruku – Poreznoj upravi. Znate da se bez računa ne računa. Ali, apeli i kuknjave nisu dovoljni.

Turista je sve više, a proknjiženih računa sve manje. Možda ovakve akcije uvedu reda u platni sustav i više love u nezasitnu blagajnu Zdravka Marića.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

29. travanj 2024 16:45