Aktualno
StoryEditor

Počela izgradnja javnih bazena u Puli, izvođač ‘Kolektor Koling‘

20. Srpanj 2017.

Izgradnja prvoga javnog gradskog bazena u Puli, najvažnijega projekta koji će se graditi nadomak Doma sportova Mate Parlova i stadiona SRC Uljanik-Veruda, počela je u petak, a bazen bi trebao biti gotov u roku od deset mjeseci.

Gradilište su obišli pulski gradonačelnik Boris Miletić, direktor Pula sporta Ivan Glušac te predstavnici izvođača radova tvrtke "Kolektor Koling", koji su novinarima rekli da je mjesto predviđeno za bazen rezultat stručnog promišljanja urbanista i samih korisnika.

>>>Vukovarci dobili najmoderniji bazenski kompleks u Hrvatskoj

Podsjetivši kako je u Puli u posljednje četiri godine u sport i sportske programe te u infrastrukturu uloženo više od 100 milijuna kuna, Miletić je rekao kako očekuje da će izvođač radova odraditi korektno svoj dio posla, a građane je pozvao na strpljenje.

U sklopu projekta vrijednog 53,5 milijuna kuna riječ je o kompleksu s tri bazena - vaterpolskog dimenzija 34x25, multifunkcionalnoga 25x10 metara i bazena za malu djecu.

Građanski bazeni

Osim bazena, tu će biti i drugi sadržaji, od saune i fitness dvorane do ugostiteljskog objekta, a cijeli kompleks, rekao je Miletić, "bit će dostupan svim građanima Pule, od najmlađih, do građana treće životne dobi, te osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, plivačima i sportskim klubovima".

>>>VIDEO: Prozirni bazen na vrhu nebodera izaziva masovnu pažnju (i vrtoglavicu)

"Osim rekreacije, treninga i obuke plivača, u bazenu će se moći organizirati sva klupska, gradska i županijska natjecanja, lokalni i međunarodni mitinzi u 25-metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama te sva klupska, gradska, županijska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja vaterpolskih utakmica i turniri", istaknuo je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Izgradnja bazena financira se kreditom Zagrebačke banke od 65 milijuna kuna s kamatnom stopom od 1,98 posto na rok od 20 godina.

16. travanj 2024 14:42