Aktualno
StoryEditor

Počela je konferencija TMT Trendovi u 2018. u organizaciji PWC-a i poslovnog tjednika Lider

06. Veljača 2018.

Počela je s radom konferencija TMT, Tehnologija-Mediji-Telekomunikacije, Trendovi u 2018. u organizaciji PWC i poslovnog tjednika Lider

Na konferenciji u hotelu Westin okupili su se vodeći ljudi iz sektora tehnologije, medija i telekoma, a na njoj će, osim predstavljanja trendova u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama za 2018., biti predstavljeni i rezultati globalnih istraživanja o tehnološkoj transformaciji provedeni među izvršnim direktorima i predsjednicima kompanija.

Teme koferencije su digitalizacija i promjena poslovnih modela, problem nedostatka inovativnosti u sektoru, globalna konsolidacija sektora i utjecaji na SEE regiju, promjena TMT ekosistema, promjene navika kupaca...

Na početku konferencije glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović zahvalio je dugogodišnjim partnerima na suradnji i istaknuo da ovom konferencijom počinje dvanaesta sezona Liderovih konferencija, kojih je dosad bilo oko šesto. Šajatović je također istaknuo da su nužne informacije o najnovijim tehnološkim trendovima kako bi odgovorni u tvrtkama lakše donosili odluke o ulaganju u nove tehnologije.

O trendovima i telekomunikacija u 2018. govori Dejan Ljuština, PWC Hrvatska.

- TMT je brza industrija, u odnosu na prvu konferenciju održanu 2011. brzina je premašena stotinu puta. Tehnološke kompanije su značajno povećale svoju vrijednost, primjerice Amazon 60 posto, Microsoft i Apple oko 40 posto… Nema industrije u koju nisu zašli sa svojim rješenjima, a regija SEE trebala bi raditi osam godina da dostigne zaradu ovih i ostalih velikih tehnoloških kompanija, istaknuo je Ljuština.

Na okruglim stolovima koji slijede sudjelovat će Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, Jiri Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta, Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele 2 Croatia, Krešimir Madunović, predsjednik Uprave Iskona, Adrian Ježina, CEO Telemach Slovenia, Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatska pošta, Mario Žižek, CEO, Addiko Croatia, Mladen Fogec, CEO, Siemens Croatia, Mladen Pejaković, Atlantic Grupa, Slavko Vidović, direktor Infodoma, i Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera.

17. travanj 2024 20:50