Aktualno
StoryEditor

Poduzetnički krah Željka Žužića: Solidum Žužić izbrisan, još dvije tvrtke u stečaju

28. Lipanj 2019.

S današnjim je danom Trgovački sud izbrisao iz Sudskog registra tvrtku SOLIDUM ŽUŽIĆ. Epilog je to skraćenog stečajnog postupka koji je vođen zbog duga od 7,8 milijuna kuna, a kako je utvrđeno da tvrtka nema imovine dovoljne ni za pokretanje stečajnog postupka, a vjerovnici nisu bili zainteresirani da uplate predujam za otvaranje stečaja, sve je završilo ‘brzopotezno‘.

(Bivšeg) vlasnika SOLIDUM ŽUŽIĆA, Željka Žužića, s punim se pravom naziva kontroverzni tajkun. Arhive crnih kronika spominju ga po više od 60 prometnih prekršaja. Zajedno sa sinom Hrvojem demolirao je kafić u Petrinji. Uhićivan je i suđen za davanje mita – priznao je na suđenju bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel da joj je dao sto tisuća eura mita kako bi mogao kupiti udio u Cestama Sisak, i osuđen na godinu dana zatvora. Bio je spominjan u aferi Bankomat, Porezna uprava ganjala ga je zbog utaje 47 milijuna kuna poreza…

U javnosti se spominjalo da je Željko Žužić kum Stjepana Mesića i suprug Vesne Žužić, koja je bila sutkinja Općinskog suda u Velikoj Gorici, na kojem su prekršajne prijave protiv njega odlazile u zastaru. Bio je jedan od najmoćnijih turopoljskih poduzetnika. Njegove tri glavne tvrtke  na vrhuncu moći, prije šest godina, ostvarivale su oko sto milijuna kuna prihoda. Jedna je upravo nestala, a i druge dvije su u stečaju – TRGOVAČKI CENTAR SOLIDUM s minusom od 189 milijuna kuna i VELKOM s minusom od 27 milijuna.

Od poslovnog carstva ostala mu je još praktički neaktivna tvrtka UNA. Od srpnja prošle godine direktor je u tvrtki VG TRŽNI CENTAR, koja je nekad bila u njegovom vlasništvu (preko VELKOMA), a danas je u vlasništvu Hrvoja Žužića i Tina Žužića. Tvrtka je u dvije godine smanjila opseg poslovanja sa deset milijuna kuna, lani je prepolovila broj zaposlenih (sa 25 na 13), ali je poslovala pozitivno.

20. travanj 2024 08:51