Aktualno
StoryEditor

Pokret otoka traži da se zakon o koncesijama vrati na javnu raspravu

19. Lipanj 2017.

U ponedjeljak od ranog jutra živo je i u Hrvatskom saboru i ispred – dok u saborskoj zgradi zasjeda Klub HDZ-a na koji je došao i premijer Andrej Plenković, ispred zgrade prosvjeduje inicijativa Pokret otoka i to protiv zakona o koncesijama.

Predstavnici Pokreta otoka traže da ih se uključi u donošenje odluka koji se tiču otoka i morske obale, te da se zakon o koncesijama, o čijem bi konačnom prijedlogu Sabor trebao odlučivati u ponedjeljak, vrati na javnu raspravu.

>>>Sabor u srijedu raspravlja o koncesijama

Saborskim zastupnicima dijele svoje zahtjeve i amandmane na spomenuti zakonski prijedlog, čijem se donošenju protive jer ga smatraju štetnim.

Ministar financija Zdravko Mariću čijem je resoru spomenuti zakon, u nedjelju je poručio da "apsolutno" nema potrebe za još jednu javnu raspravu, jer se zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi.

Naime, prvi nacrt zakona izrađen je još krajem 2015., u vrijeme tehničke vlade Zorana Milanovića, javna rasprava provedena je u veljači i ožujku 2016., potom su usuglašeni svi komentari, te je predloženi zakon poslan u Vladinu proceduru.

26. travanj 2024 13:11