Aktualno
StoryEditor

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, PMF-a i Tommyja

15. Studeni 2017.

S ciljem povezivanja znanosti, obrazovanja i struke danas je u 12.00 sati u vijećnici Prirodoslovno-matematičkog fakulteta potpisan Ugovor o nastavnim bazama, između Sveučilišta u Splitu, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i tvrtke Tommy d.o.o.

Ugovor o suradnji su potpisali prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Marin Kaštelančić, član Uprave Tommy d.o.o.

Poslovna suradnja će se prvenstveno ostvarivati kroz izvođenje praktične nastave odnosno stručne prakse pod vodstvom i nadzorom nastavnika Sveučilišta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, uz sudjelovanje stručnih osoba - mentora zaposlenih u tvrtki Tommy d.o.o.

Prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, obratio se prisutnima:

”Suradnja Sveučilišta i tvrtke Tommy d.o.o. je već dugogodišnja, ali nismo nikad formalizirali ugovor. Današnji dan je poseban zbog toga što se radi o splitskoj tvrtki koja posjeduje iznimne ekonomske potencijale, a s druge strane Sveučilište i PMF imaju potrebu studentima osigurati najbolju moguću praksu kod dobrih mentora i stručnjaka, koji mogu prenijeti određena znanja i vještine. Cilj nam je da u toj interakciji student koji ode na stručnu praksu dobro poveže teoretsko znanje s praktičnim, a da mentor koji se nalazi na Sveučilištu kontrolira ta stečena znanja. Na taj način student stječe neke druge kvalifikacije koje nije mogao steći samo teoretski. Takav sustav nazivamo sustav dualnog visokoškolskog obrazovanja. Ovim putem studenti povećavaju mogućnost zapošljavanja i imaju šansu pokrenuti neki svoj novi posao.”

Uvid u stanje i potrebe na tržištu

Prof. dr. sc. Jasna Puizina, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta istaknula je kako je inicijativa Sveučilišta na čelu s rektorom Šimunom Anđelinovićem o pokretanju nastavnih baza omogućila PMF-u suradnju s budućim poslodavcima studenata, a studentima brži pristup tržištu rada.

”S obzirom da postoji velika potražnja za studentima PMF-a, ovakav vid suradnje s gospodarskim sektorom nama je dao uvid u stanje i potrebe na tržištu.

Želim naglasiti da smo u duhu suradnje s nastavnim bazama kroz posljednjih godinu dana temeljito ažurirali i unaprijedili naše studijske programe te smo uveli predmet stručna praksa kroz koji naši studenti mogu pokazati svoja stečena teorijska znanja, ali i steći nova, praktična, uz mentorstvo nastavnika s PMF-a i iz nastavne baze.

>>>Tommy izabrao Franck za strateškog partnera, detalji u novom broju Lidera

Zahvaljujem tvrtki Tommy d.o.o. i gospodinu Marinu Kaštelančiću, članu Uprave, koji su nas prepoznali kao partnera. Sigurna sam da će ova suradnja biti primjer dobre prakse između akademske zajednice i gospodarskog sektora.”

Marin Kaštelančić, član Uprave tvrtke Tommy d.o.o., zaključio je sastanak riječima:

”Iznimno nam je zadovoljstvo što, kao najveća tvrtka u Dalmaciji, a među najvećih 25 u Hrvatskoj, Tommy d.o.o. od danas postaje nastavna baza za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Želimo surađivati s mladim potencijalima od studentskih dana, jer ovdje studenti stječu specifična znanja koja su danas postala standard na zahtjevnom tržištu. Omogućit ćemo studentima realno poslovno okruženje i područja u kojima se traže rješenja i vještine koja oni uče, odnosno razvijaju na fakultetu. Ovim ugovorom počela je dugotrajna i uspješna suradnja sa Sveučilištem u Splitu, što će rezultirati u budućnosti uključivanjem i ostalih sastavnica Sveučilišta. Osim spomenute suradnje, studenti stječu mogućnost započeti karijeru u Tommy-u, tvrtki koja uspjeh temelji na razvoju i brizi o svojim zaposlenicima.”

24. travanj 2024 18:16