Aktualno
StoryEditor

FOTO: Povodom Svjetskog dana poduzetnica predstavljena knjiga ‘Ne posustani, ne odustani‘

19. Studeni 2017.

Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić predstavila je u nedjelju u Hrvatskom novinarskom domu povodom proslave Svjetskog dana poduzetnica knjigu Ne posustani, ne odustani koja se bavi krucijalnim propitivanjem poduzetništva - kako biti uspješan.

Na više od 180 stranica autorica knjige Ne posustani, ne odustani! - prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu u jugoistočnoj Europi raščlanjuje razloge zbog čega se poduzetnice i poduzetnici ovog dijela Starog kontinenta boje neuspjeha, te uporno ne shvaćaju da je on sastavni dio do ostvarenja ciljeva, bez kojega ni ne mogu doći do vrha.

- Imala sam priliku učiti, boraviti i gledati kako poduzetnici u Sjedinjenim Američkim Državama doživljavaju neuspjeh u poduzetništvu gdje je on definitivno naučena lekcija nakon koje se ide dalje. Još snažnije, upornije, nepokolebljivije. Žao mi je što na prostorima jugoistočne Europe nema takvih karakternih crta i odlučnosti te mentalne snage mnogih poduzetnica i poduzetnika, iako to vrlo lagano možemo probuditi i primjenjivati. Upravo je moja knjiga "Ne posustani, ne odustani!" svojevrsni recept kako zaviriti u svoju dušu, ali i poslovne sadržaje, okolnosti, uvjetovanosti da bi bili uspješni i prije svega da na tom putu ne posustanemo i ne odustanemo od svojih ciljeva - kazala je autorica knjige koji je tiskan zahvaljujući donacijama poduzetnica i poduzetnika, sredstvima crowfoundinga te financijskom pomoći Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr.

Sva sredstva od prodaje knjige bit će donirana organizaciji besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, kao i one koji to žele postati.

O usponu poduzetništva kao temeljnom pokretaču gospodarstva na promociji knjige i obilježavanju Svjetskog dana poduzetnica govorila je i Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, kao i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, te Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

28. travanj 2024 12:31