Aktualno
StoryEditor

Povratnici Sokol, Dvinski i Sanader

09. Lipanj 2018.

Ovog se tjedna u hrvatskoj javnosti ukazalo troje povratnika.

>>>Sanader u novoj knjizi sanjari o velikoj koaliciji, kao da je sam nije dva puta imao priliku sastaviti

Najprije se ugledni pravni stručnjak Smiljko Sokol (78) aktivirao iz mirovine i u Jutarnjem založio za promjenu izbornog sustava – da se pola saborskih zastupnika bira po većinskom sustavu, a pola po razmjernom.

Dan poslije Zagrebom je prošetala Oksana Dvinski. Nije bila tu kao još aktualna direktorica Migrit energije, tvrtke registrirane u Zagrebu koja je svojedobno dobila posao gradnje nuklearke u Finskoj kao paravan za ulazak ruskog kapitala u nuklearni posao u EU. Teško da je i poslovno partnerstvo s Anom Karamarko bilo razlog dolaska.

>>>Miodrag Šajatović – Rusi pokazuju: Oko Agrokora ne vlada teorija zavjere, nego interesa

Oksana Dvinski bila je u ekipi drugog čovjeka Sberbanka Maksima Poletajeva koji ju je angažirao kao savjetnicu za slučaj Agrokor još lani. Pametno, jer žena, očito, zna dosta o odnosima političke moći u Hrvatskoj.

A sve zna i treći povratnik, Ivo Sanader, koji se u srijedu u intervjuu Globusu i novoj knjizi zauzima za veliku koaliciju jer je to ‘jedini način da napokon završimo Drugi svjetski rat‘.

>>>Plenković: Paušalne ocjene da se reforme ne provode loše su za opću klimu u Hrvatskoj

Kakvi su izgledi povratničkih misija? Sokolovi su izgledi najmanji, Sanaderova velika koalicija sigurno će zaživjeti, samo je pitanje hoće li je aktualni političari uopće doživjeti, a Oksani Dvinski dajem najveće izglede za uspješan ‘comeback‘ u zagovaranju ruskih interesa u Hrvatskoj.

21. travanj 2024 15:58