Aktualno
StoryEditor

Predsjednik EU suda Guido Raimondi dolazi na okrugli stol u Zagrebu

09. Studeni 2017.

Okrugli stol ‘Republika Hrvatska - 20 godina pred Europskim sudom za ljudska prava‘ održat će se u četvrtak 9. studenog u Novinarskom domu u Zagrebu s početkom u 16 sati. Okrugli stol zajednički organiziraju Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, Hrvatska odvjetnička komora i Pravosudna akademija.

Jedan od glavnih gostiju bit će predsjednik Europskog suda za ljudska prava Guido Raimondi, kao i sutkinja toga Suda Ksenija Turković. Radni jezici Okruglog stola su hrvatski i engleski uz osigurano simultano prevođenje za te jezike.

>>>Ove žene godinama suvereno vladaju hrvatskom poslovnom scenom

Kako je za Lider rekao novinar Ivica Grčar, inače jedan od najboljih poznavatelja rada Europskog suda za ljudska prava u Hrvatskoj i autor publikacije ’Sprečavanje informacija o uskraćivanju prava pristupa Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu’, ovaj je okrugli stol prilika i za ‘devet tisuća izigranih podnositelja tužbi Europskom sudu iz Hrvatske da dođu na taj skup i iz prve ruke zatraže informaciju o tome što će biti sa njihovim dosad nezakonito eliminiranim tužbama iz postupka na Europskom sudu‘

29. travanj 2024 04:10