Aktualno
StoryEditor

Predstavljena ‘Ženska perspektiva‘, projekt u kojem će sudjelovati 50 poduzetnica

04. Svibanj 2018.

Projekt ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice, koji je pokrenula i provodi udruga za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika, a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara, predstavljen je u petak u Zagrebu.

Program će trajati tijekom 2018. i 2019., a radi se o obrazovanju 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih hrvatskih županija: Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije. Projekt su predstavili Tomislav Lneniček, predsjednik udruge Perspektiva, mr. sc. Dragica Karajić, voditeljica projekta, i Ana Kljaić, direktorica za odnose s javnošću Coca Cola Adria.

- Projekt ‘Ženska perspektiva’ nastao je kao posljedica dugogodišnjeg iskustva i rada u sektoru razvoja poduzetništva i prepoznate potrebe ljudi koji žive i rade na nerazvijenim područjima.

>>> Predstavljen Klub 30%: Nismo za kvote, već za jednake uvjete napredovanja

Njime se namjerava potaknuti žene koje imaju registrirani gospodarski subjekt, a bave se poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom te izradom rukotvorina i suvenira na daljnji razvoj poslovanja kroz upoznavanje novih pozitivnih primjera razvijenih dijelova Hrvatske, stjecanje novih znanja te socijalnih i poduzetničkih vještina, mentorstvom u poslovanju te osiguranje novog distribucijskog kanala internetske prodaje – kaže Karajić.

Na predstavljanju projekta u Zagrebu 4. svibnja ujedno počinje i prijava poduzetnica koja će trajati do 20. lipnja uz kampanju putem lokalnih medija te podršku partnerskih lokalnih i regionalnih potpornih institucija.

- Krajnji ishod projekta je da će 50 poduzetnica iz sedam nerazvijenih hrvatskih županija biti educirano kroz tematske radionice iz ključnih socijalnih i poduzetničkih vještina s aspektima treniranja poslovnih vještina. To je posebice važno za kasnije stručno mentorstvo koje će korisnice projekta imati tijekom idućih šest mjeseci poslovanja – ističe Karajić.

Projekt je prošao na natječaju fondacije The Coca Cola Foundation i dobio 250.000 dolara, a sve projektne aktivnosti besplatne su za poduzetnice koje će biti na edukaciji. Također sve lokalne i partnerske institucije nemaju nikakvih financijskih obveza, ističe Karajić.

>>> Tek je svaki peti član uprave ženskog roda

Predstavljanju projekta prisustvovale su i Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu HGK, i Sanja Martinovsky iz Hrvatske obrtničke komore.

U sklopu programa održana je i panel rasprava istarskih poduzetnica ‘Domaćice svojih poslovanja’ na kojoj su svoje proizvode i poslovna iskustva predstavile članice Business and Profesional Women Pula (BPW Pula) dr. sc. Alida Perkov, predsjednica udruge, Dragica Lukin, koordinatorica Istarska slatka košarica, Darinka Buršić, koordinatorica Istarska slana košarica, Loredana Krbavčić, koordinatorica Istarska mirisna košarica, i Darija Božac Marjanović, koordinatorica Istarska konzultanska košarica.

15. kolovoz 2022 15:47