Aktualno
StoryEditor

Premijerski reality show

11. Studeni 2017.

Cjelokupnu javnost, a pogotovo nas malo starije i s malo duljim pamćenjem, uveseljava show koji su nam priredile prve premijerske garniture iz Banskih dvora. S jedne strane Mesić i njegov prethodnik Manolić nadmudruju se tko je zapravo predlagao Tuđmanu Ivičina oca Antu Todorića za ministra poljoprivrede.

>>>Miodrag Šajatović: Slučaj Agrokor postaje nerazmrsivo klupko politike, prava i biznisa

Još je zabavnije kad Manolić proziva svog nasljednika Franju Gregurića kao odgovornu osobu koja ima ‘dosta grijeha u pretvorbi i privatizaciji’.

>>>Višnja Starešina: Todorić bi svojom crnom bilježnicom mogao demontirati cijelu tranziciju

Ovaj, naravno, u medijima odmah odbija optužbe na svoj račun i Manolića naziva starim socijalističkim birokratom. Zaboravlja pritom spomenuti da je on sam bio mladi socijalistički birokrat, koji je preko moskovskog zastupništva došao na čelo Astre Mašinoimpeksa, uvozno-izvozne tvrtke od posebnog povjerenja tada službenog, socijalističkog Zagreba.

>>>Mesić: Nijedna odluka o privatizaciji nije prošla bez Škegre

Uh, kladim se da bi premijerski Big Brother bio najgledanija TV emisija. Zamislite da se zabavljačima poput Manolića, Mesića i Gregurića pridruže Valentić i Mateša. Još bi Sanader imao šanse, Jadranka Kosor kao jedina žena ostala bi par rundi, Orešković bi prvi ispao, a Milanovića i Plenkovića spasila bi samo njihova koalicija.

24. travanj 2024 06:41