Aktualno
StoryEditor

Prgomet: Neke bitke dobijete, neke ne

21. Svibanj 2017.

HDZ-ov gradonačelnički kandidat za Grad Zagreb Drago Prgomet, koji je po izlaznim anketama dobio 5,75 posto glasova, izjavio je kako ne bi ništa mijenjao i da su se u kampanji trudili ponuditi realne projekte i da su bježali od populizma i nisu željeli voditi ideološku i svjetonazorsku kampanju, jer su smatrali da je to najbolje za Grad Zagreb.

- Rezultati u Zagrebu nisu tako dobri kao što smo očekivali. Građani su prepoznali neke druge projekte kao bolje, to je njihov izbor i ja to poštujem", izjavio je Prgomet novinarima u HDZ-ovom izbornom stožeru.

>>>Vrdoljak: Šansa da promijenimo Bandića je očigledna

- To je kao i u životu - neke bitke dobijete, neke ne, politička borba se nastavlja u Gradskoj skupštini, nismo borci koji se lako predaju, poručio je Prgomet dodavši kako će pričekati konačne rezultate i očekuje da će biti bolji no što pokazuju izlazne ankete. Respektiram svoje protukandidate i ovo nije bila utrka usmjerena ni protiv koga od njih pojedinačno. dodao je.

Odnosi u HDZ-u

Upitan što će izborni rezultat značiti za odnose u HDZ-u, Prgomet je kazao kako je očito bilo dosta toga što nisu na vrijeme definirali prije lokalnih izbora, ali da time ne ekskulpira sebe niti svoj rezultat.

-  Ja sam čovjek koji je naučio preuzimati odgovornost, to radim svakodnevno i ne bježim od toga, istaknuo je Prgomet.

- Nisam Plenkovićev čovjek, ali to ne znači da nisam njegov izbor, kazao je Prgomet.

Na upit je li u kampanji osjetio da nema potporu vrha stranke; Prgomet je odgovorio kako ne dijeli taj stav i da je zadovoljan radom svog izbornog stožera i da ne bi ništa mijenjao, bez obzira na rezultat.

>>>https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/esih-zasjenila-prgometa/

Na novinarsku tvrdnju kako na njegovim predizbornim skupovima nisu baš bili viđeni čelni ljudi stranke, Prgomet je rekao kako je bilo puno posla i gužva. Upitan jača li rezultat Brune Esih desnicu u HDZ-u, Prgomet je rekao kako ona definira desnicu na hrvatskoj političkoj sceni, što nije loše i neuobičajeno.

17. svibanj 2024 05:03