Aktualno
StoryEditor

Prihodi Nestlea 21,3 milijarde švicarskih franaka unatoč padu cijena

19. Travanj 2018.

Prihodi švicarskog prehrambenog diva Nestlea uvećani su u prvom ovogodišnjem kvartalu za 1,4 posto, na 21,3 milijarde švicarskih franaka, unatoč sporu s vodećim europskim lancima supermarketa.

Prihodi su na globalnoj razini porasli zahvaljujući skoku u Aziji za 4,7 posto prema godini ranije, zahvaljujući snažnoj sezoni prodaje u vrijeme proslave kineske Nove godine.

>>>Prihodi Unilevera pali 5,2 posto pogonjeni nepovoljnim valutnim tečajevima

Nestleovo poslovanje u Sjedinjenim Državama također je ostvarilo veće prihode zahvaljujući poboljšanju prodaje proizvoda za kućne ljubimce.

U Europi je Nestle suočen s padom cijena ali i obračunom s vodećim europskim lancima supermarketa, napominje Dpa.

Najveći europski lanci trgovina prehrambenih proizvoda - njemačka Edeka, francuski Intermarche, španjolski Eroski, talijanski Conard, belgijski Colruyt i švicarski Coop - udružili su snage kako bi pojačali pritisak na Nestle da ponudi bolje uvjete.

>>>Niske temperature spustile dobit Heinekena za 11 posto

Čak su se polica uklonili Nestleove proizvode kako bi naglasili da namjeravaju ustrajati u ostvarivanju tog cilja. Ti su lanci inače članovi nabavne grupe Agecore, zaslužne za 2,6 posto ukupnih Nesleovih prihoda. Nestle u kvartalnim izvješćima ne objavljuje podatke o dobiti, već ih obično uvrsti u polugodišnja i godišnja poslovna izvješća.

25. travanj 2024 21:18