Aktualno
StoryEditor

FOTO: Princ Charles postao turistički poduzetnik. Pogledajte njegovu kraljevsku ponudu!

11. Svibanj 2019.

Dok su Meghan Markle i princ Harry prinovom svrnuli pažnju svijeta na svoje Ujedinjeno Kraljevstvo, britanski princ-nikad-kralj Charles ušao je u turističku poduzetničku avanturu.

Istoga dana kada su mediji odaslali sliku kraljevske bebe Archija u svijet, princ Charles obogatio je smještajne kapacitete Škotske s vlastitom bed&breakfast ponudom u The Granary Lodge. Smješteno na tlu dvorca Mey (Castle of Mey) u Caithnessu na sjevernoj obali Škotske, luksuzno zdanje ima deset soba i dva apartmana.

Boravak uključuje domaći doručak, a posjetitelje se potiče da svoj dan završe uz škotski viski iz bara dok gledaju zalazak sunca iz salona. Charlesov BB blizu je destilerija, prirodnih atrakcija poput Achavanich Standing Stonea, a idealno je mjesto i za promatranje ptica i morskih lavova.

Prema CNBC-u sama lokacija The Granary Lodgea ima i kraljevsku važnost jer je dvorac u razdoblju od 1952. do 1996. služio kao mjesto gdje bi se kraljica Elizabeta, Charlesova baka, povlačila kada se željela odmoriti. Stoga su zidovi puni fotografija kraljevske obitelji.

Unatoč tome što se nalaze na kraljevskom imanju, odsjedanje u sobi The Granary Lodgea ne bi trebalo previše olakšati novčanik. Cijena noćenja kreće se od 208 dolara  (oko 1370 kuna) nadalje. To bi samo trebalo pomoći u jačanju ove turističke destinacije, tvrdi Departures.

Pogledajte kako izgleda kraljevsko imanje i dvorac Mey!

https://www.youtube.com/watch?v=hnpvg2iC3Q4

27. travanj 2024 20:52