Aktualno
StoryEditor

Prodaje se legendarni Rolling Stone

18. Rujan 2017.

Nakon 50 godina vlasničke neovisnosti prodaje se legendarni magazin koji objedinjava glazbenu i pop kulturu Rolling Stone, javlja Mashable.

Gus Wenner, sin osnivača Rolling Stonea Jana Wennera, te predsjednik i izvršni direktor kuće Wenner Media, u priopćenju je objasnio da kompanija želi istražiti strateške opcije za svoj većinski udio kako bi pronašli najbolju poziciju za budući rast brenda.

- Napravili smo velike korake pretvorivši Rolling Stone u multi-platformsku kompaniju, stoga nas veseli pronalazak pravog načina da izgradimo naš brend na jakim temeljima, te eksponencijalni rast poslovanja, rekao je Wenner.

>>>VIDEO: Nijednoj ikoni pop kulture nije priušten toliko loš film kao Tupacu Shakuru

Jan Wnner je 1967. u San Franciscu osnovao časopis koji je ubrzo postao sinonim za rock‘n‘roll kulturu čije su naslovnice krasili velikani te kulture kao što su legendarna grupa The Doors, zatim Janis Joplin, Bob Dylan, te naravno Rolling Stonesi.

Za magazin su često pisali renomirani svjetski pisci kao što su Huner S. Thompson i Tom Wolfe, a poznati glazbeni kritičar Lester Bangs u Rolling Stone-u je napravio svoje prve novinarske korake.

Međutim, lažna priča o silovanju na kampusu Sveučilišta u Virginiji, objavljena u studenom 2014., koja je kasnije povučena, iznimno je nagrdila reputaciju časopisa.

>>>VIDEO: Predsjednik Alibabe pokazao da nema sluha samo za biznis

Jan Wenner prodaju časopisa smatra pametnim potezom. Prema podacima Wenner Medie publiku časopisa čini 60 milijuna čitatelja mjesečno.

U rujnu 2016. 49 posto časopisa prodano je singapurskoj kompaniji BandLab Technologies, dok je u posljednje tri godine digitalni promet brenda porastao za gotovo 50 posto, prisutnost na društvenim mrežama više od 100 posto, dok su pregledi video zapisao porasli za nevjerojatnih više od 700 posto.U rujnu 2016. 49 posto časopisa prodano je singapurskoj kompaniji BandLab Technologies, dok je u posljednje tri godine digitalni promet brenda porastao za gotovo 50 posto, prisutnost na društvenim mrežama više od 100 posto, dok su pregledi video zapisao porasli za nevjerojatnih više od 700 posto.

 

19. travanj 2024 17:14