Aktualno
StoryEditor

Prodaje se zgrada Glasa Istre procijenjena na 2,5 milijuna kuna

09. Siječanj 2018.

Stečajna upraviteljica Glasa Istre podnijela je izvješće o stečajnom postupku u kojem se navodi kako je posljednjeg dana prošle godine na računu te tvrtke bilo nešto više od 480.000 kuna te da će se u narednom razdoblju provesti prodaja zgrade, pratećih objekata i dvorišta u vlasništvu te tvrtke u Miošićevoj ulici u Puli procijenjene vrijednosti od 2,5 milijuna kuna.

Kako se navodi u izvješću, vrijednost, način i uvjeti prodaje te nekretnine na kojoj je započeta gradnja utvdit će se skorašnjim zaključkom o prodaji.

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon rješenja Trgovačkog suda u Rijeci u prosincu prošle godine kojim se od stečajne upraviteljice zatražilo da bez odgode Financijskoj agenciji (Fini) dostavi podatke o nekretninama koje se prodaju u stečajnom postupku.

>>>Prodaju se i preostale nekretnine Glasa Istre

Tim je rješenjem bila i određena je prodaja poslovne i upravne zgrade, servisnih zgrada, spremišta i dvorišta, a uslijedila je nakon predložene odgode prodaje jer je Zemljišno knjižnom odjelu u Puli bio podnesen prijedlog za brisanje prava građenja na toj toj nekretnini, No, taj je postupak krajem prošle godine bio dovršen.

Osim toga, u izvješću se navodi i kako je u stečajnom postupku provedena prodaja suvlasničkog udjela nad nekretninom u nekadašnjem vlasništvu Glasa Istre – na adresi Riva 10 u Puli – u osnovi uredskog prostora od tri etaže, prizemlja, kata i potkrovolja. Taj je prostor preuzeo jedan razlučni vjerovnik Glasa Istre i to prijebojom potraživanja.

Prema posljednjim izvješćima stečajne upraviteljice Glasa Istre, osim prodaje nekretnina, kao planirane aktivnosti u idućem razdoblju navedeni su i pregovori oko sređivanja arhivskog gradiva - posljednje imovine Glasa Istre.

14. travanj 2024 03:13