Aktualno
StoryEditor

Prva BHM konferencija okupit će vrhunske svjetske atletske stručnjake

08. Rujan 2023.
BSH Zagreb
Na programu konferencije su dva panela i predavanje trofejnog atletskog trenera Johna Coghlana

Boris Hanžeković memorijal obogaćen je ove godine događanjem koje će zasigurno pridonijeti promicanju atletike u Hrvatskoj i širenju informacija neophodnih za razumijevanja trendova u svjetskoj atletici. Naime, u sklopu 73. Boris Hanžeković memorijala će u subotu 9. rujna s početkom u 12 sati u Hotelu Hilton Garden Inn biti održana prva BHM atletska konferencija koja će u Zagrebu okupiti vrhunske atletske stručnjake i poznata imena iz svijeta atletike

Na programu konferencije su dva panela i jedno predavanje. Na prvom panelu pod nazivom „Prednosti organizacije velikih sportskih događaja“ sudjelovat će predstavnik Ministarstva turizma i sporta RH, Jose Luis De Carlos iz Europske atletske federacije, project manager Boris Hanžeković memorijala Natko Bošnjak, predsjednik Organizacijskog odbora prošlogodišnjeg Svjetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu Slobodan Branković i profesor s Fakulteta ekonomije i biznisa u Zagrebu Tomislav Globan.

Moderator će biti Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti.

Cilj je pokazati kako velika sportska događanja utječu na popularnost sporta i privlačenje publike, ali i na poticanje sportskog turizma.

Prednosti i mane World ranking sustava

Drugi panel pod nazivom „World ranking sustav“ predstavit će novi sustav kvalifikacija za velika atletska natjecanja. Cilj je educiranje trenera, menadžera kao i samih atletičara o novom sustavu te rasprava o sustavu.

Sudionici panela bit će Andras Szabo iz Svjetske atletske federacije, menadžer Boris Hanžeković memorijala i brojnih vrhunskih atletičara Alfons Juck, skakač u dalj i suosnivač Jumpers World Agencije Andreas Trajkovski i Tevž Korent, trener Anite Horvat, Klare Lukan te donedavno Maruše Mišmaš Zrimšek.

Moderator je Hrvoje Slišković, urednik sportske rubrike Jutarnjeg lista.

Predavanje trenera Jasmine Camacho-Quinn i Andrea De Grassea

Kraj konferencije predviđen je za predavanje vrhunskog i svjetski poznatog atletskog trenera  Johna Coghlana, koje je do olimpijskog zlata doveo Jasmine Camacho-Quinn (100m prepone) i Andrea De Grassea (200m). Coghlan će govoriti o specifičnostima treninga za pojedine atletske discipline, a naglasak će biti na posebnim segmentima treninga čiji razvoj doprinosi stvaranju vrhunskog rezultata.

Prva BHM atletska konferencija namijenjena je sportašima, trenerima, managerima u sportu ali i široj javnosti koja će od vrhunskih svjetskih stručnjaka imati jedinstvenu priliku saznati kako izgleda svijet atletike iznutra!

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem linka zagreb-meeting.com/bhm-konferencija/

 

27. travanj 2024 18:06