Aktualno
StoryEditor

Prva žrtva kriptovaluta: Muškarac opljačkan zbog bitcoina

30. Siječanj 2018.

Pala je prva žrtva pljačke zbog bitcoina nakon što su prošlog ponedjeljka četiri naoružana zamaskirana provalnika ušla u kuću tridesetogodišnjeg Dannya Astona prisilivši ga da sa svog računa prebaci nepoznatu količinu te kriptovalute, javlja Telegraph.

Aston je inače vlasnik kompanije za trgovanje kriptovalutama, a pljačka se dogodila u njegovu iznajmljenom domu u piktoresknom mjestu Moulsford u Velikoj Britaniji, u kojemu se inače snimala krimi-serija Umorstva u Midsomeru.

>>>VIDEO: 50 Cent zaradio milijune u bitcoinima

Provalnici su zavezali Astonovu poslovnu partnericu s kojom živi, Amy Jay, dok se beba nalazila u kolicima. Jay i Aston su nakon pljačke napustili mjesto i otišli rođacima.

Trenutačna vrijednost jednog bitcoina iznosi oko 8 tisuća funti.

U lipnju prošle godine Aston je osnovao kompaniju za trgovanje digitalnim valutama imena Aston Digital Currencies netom prije no što je bitcoin doživio značajan rast vrijednosti.

Aston i Jay su, osim Aston Digital Currencies, navedeni i kao direktori kompanije Butler Hosting, specijalizirane za obradu podataka, hosting usluge i povezane aktivnosti.

>>>Bitcoin u tri godine prerastao najveće ‘mjehure’ u povijesti

Korisnik imena Danny Aston bio je aktivan na stranici Poloniex koja služi za razmjenu i pohranu digitalnih valuta. Jedan od susjeda kazao je da su žrtve napada veoma poznate u mjestu, ali i da je vijest o napadu uzdrmala zajednicu.

28. travanj 2024 10:42