Aktualno
StoryEditor

Prve Otvorene dveri u Vrbovcu privukle građane iz svih krajeva Hrvatske

15. Svibanj 2017.

Prvi sajam Otvorene dveri u Vrbovcu u petak je svečano otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a pridružili su mu se Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Vladimir Bregović, gradonačelnik Vrbovca te brojni drugi politički predstavnici. Sajam je trajao do nedjelje, a gosti i izlagači mogli su uživati u zanimljivim i stručnim predavanjima i okruglim stolovima, nastupu folklornog asambla “Ivan Goran Kovačić" te u velikom koncertu.

- Ovim sajmom htjeli smo naglasak staviti na sve veću potrebu za organizacijom događanja u kojem gospodarstvenici i obrtnici mogu razmjenjivati svoja iskustava, ali i raditi na prodaju svojih proizvoda. Sigurni smo kako će i iduće godine Otvorene dveri okupiti još veći broj ljudi te da će biti još više izlagača, ali i svih zainteresiranih. Važno je da svaka hrvatska regija održava ovakva događanja kako bismo mogli kvalitetno razvijati svoju poljoprivredu i gospodarstvo – kazao je u ime organizatora sajma izvršni direktor Miroslav Filipčić.

>>>Trodnevni sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta u Vrbovcu

Osim zabavnog dijela programa s lokalnim kulturno-umjetničkim društvima, mažoretkinjama i tamburašima, izlagači i svi prisutni imali su prilike poslušati i predavanja na temu „Aktualni natječaji Europske unije s akcentom na ruralni razvoj“ i prezentacije potpora za poljoprivredu i gospodarstvo u Zagrebačkoj županiji. U subotu je održano panel predavanje dvaju profesora „Kako što bolje plasirati vlastite proizvode na domaće i inozemno tržište?“, kao ikoncert Željka Krušlina Kruške, a nedjelja je bila rezervirana za izlagače, njihovo predstavljanje i povezivanje s kupcima i dobavljačima.

19. travanj 2024 15:44