Aktualno
StoryEditor

Pucar: Bilo bi bolje da Ramljak nije otišao

26. Veljača 2018.

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar prilikom gostovanja u Dnevniku HRT-a kazao je kako je s  Ramljakom imao korektnu suradnju, te da bi bilo bolje da do njegove ostavke nije došlo.

Izrazio je nadu i da će u sljedećih sedam do deset dana biti ispunjeno sve što je dogovoreno s njegovim timom, odnosno da će 29 milijuna eura graničnog duga dobavljačima biti isplaćeno.

>>>Radin: Agrokor je rizično pitanje za stabilnost vlade, svi u sukobu interesa moraju odgovarati

O imenika Ramljakova nasljednika nije želio kalkulirati, no očekuje da će njegova karijera i iskustvo davati kredibilitet kako bi se dovršio ovaj proces koji je, kako kaže, već i odmakloj fazi.

Agrokorovi dobavljači u ponedjeljak bi se trebali sastati s premijerom Plenkovićem koji je najavio da bi ovog tjedna trebali saznati tko će naslijediti Antu Ramljaka. Nadaju se kako bi imenovanje trebalo dovesti do konačne nagodbe u Agrokoru.

Rješenje graničnog duga u cijelosti, dogovor o starom dugu koji je u završnoj fazi, zahtjev za većim razumijevanjem prema mjenicama i kreditima koje su dobavljači dali Agrokoru teme su sastanka s premijerom.

>>>Plenković: Imamo odgovornost pronaći način da se proces restrukturiranja Agrokora dovrši u roku

Na pitanje koliki bi otpis duga Podravci bio prihvatljiv Pucar odgovara da je njegova tvrtka vrlo malo izložena, i to sa 60 milijuna kuna.

- Nije nam samo u interesu završiti nagodbu, puno je važniji pogodbeni dio gdje želimo da kompletan Agrokor, pogotovo maloprodajni lanci u Hrvatskoj i regiji, ostanu stabilni i da na taj način hrvatske kompanije očuvaju svoje tržišne pozicije, ističe Pucar.

Dodaje da se, s obzirom na to koliko je posla odrađeno, do srpnja može očekivati da bude definiran kompletan koncept nagodbe.

>>>Ramljak tužio Bernardića za četverogodišnju plaću radnica u Konzumu

- Ono što svi priželjkujemo je da što više vjerovnika bude u nagodbenom procesu kako bi poslije toga bilo što manje prostora za pritužbe i osporavanja nagodbe.

06. svibanj 2024 08:44