Aktualno
StoryEditor

Radin: Sve je kaos, mogući su samo izbori, sve drugo bila bi agonija

07. Lipanj 2017.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin u srijedu je u Saboru novinarima izjavio kako smatra da su izvanredni parlamentarni izbori jedino rješenje i to što prije, a cijelu je situaciju oko toga ima li HDZ dovoljno zastupničkih ruku za parlamentarnu većinu, s obzirom na to da je Predsjedništvo HNS-a protiv suradnje s tom strankom, nazvao kaosom.

"Vidite kako se razvijaju stvari. Mislim da su mogući samo izbori. A ako trebaju biti, što prije to bolje", rekao je Radin novinarima.

>>> Lovrinović: Izbori su najpoštenije rješenje

Cijela situacija to pokazuje, dodao je te ustvrdio kako bi sve drugo bila "agonija, krpanje i pravljenje ne znam čijih interesa". Sve se, kaže, promijenilo od "jučerašnjeg razvoja događaja u HNS-u" i sada su, ponavlja, "u pitanju izbori i to što prije to bolje".

Na novinarski upit je li to unisoni stav pripadnika Kluba nacionalnih manjina, odgovara: "Mislim da da, već. Ali, zastupnici manjina dolaze iz različitih sredina, svatko ima svoj elektorat i svatko ima pravo na drukčije mišljenje od mog". Klub, dodaje, sastanak nije održao, ali se, kaže, viđaju. "Nema sastanka jer je sve u kaosu, Vidite da je sve kaos", ustvrdio je.

19. travanj 2024 19:05